ALBERT CORTES MONSERRAT

EL DRET A DECIDIR

CAL UN PRIMER PAS

El dia 12 de març serà el primer pas de la nova legislatura, i no es menor, escollir la segona autoritat del país, el president del Parlament. Crec que ens pot donar pistes dels acords interns que les forces independentistes hagin arribat, encara que siguin coses separades.

De fet ahir escoltavem com el PSC seguint la seva paranoia imaginària proposava la candidatura d’Eva Granados com a força més votada. Cal aclarir que el càrrec el dona igual que la presidència la suma de suports entre els diputats independentment de com ha quedat cada partit a les eleccions, no som un sistema presidencialista, i crec que això escoltant les declaracions de segons qui no sembla que tothom ho tingui clar.

En clau nacional, la victòria independentista es inqüestionable i per tant la presidència de la cambra ha de ser d’un dels 3 partits que si finalment acorden un full de ruta compartit amb l’objectiu de culminar el procés cap a la República seria cabdal una figura en el mateix que sigui la veu amb aquells moments unilaterals i de lluita de poder amb l’Estat que tots sabem que per força han de tornar a venir, si veritablement volem acabar el que va quedar interromput el 2017.

Crec que el rumor parla de l’oferiment de la CUP per ostentar el càrrec, i ho veig com una bona notícia. De fet teòricament estavem acostumats que de les dues forces majoritàries independentistes la que resultava guanyadora obtenia la Presidència del Govern i la segona de la cambra, però si realment i com diuen no s’ha de discutir pels càrrecs sinó precisament pel projecte, aquest cal de la suma d’aquest 52% dels vots i per tant els cupaires haurien d’assumir responsabilitats, idealment dins el Govern, i si no hi ha acord, institucionalment amb la figura que dirigeix el Parlament i evitar la vergonya que les picabaralles desmenteixin això de que els càrrecs no son importants i donar en safata la presidència a Granados que no seria la figura ideal per finalitzar el procés.

Ara toca responsabilitat per part de tots, un cop decidit si es vol culminar la feina, i deixar enrera el tema esquerres i dretes i l’aposta de barrejar partits amb finalitats molt diferents com els Comuns en el Govern, caldria fer aquest primer pas potent de la nova etàpa sobretot per agafar una mica de la credibilitat perduda davant la ciutadania els darrers tres anys i que millor que la CUP ostenti aquest càrrec.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.