ALBERT CORTES MONSERRAT

EL DRET A DECIDIR

BURLA SENSE CONTROL

Les últimes hores hem sofert dos fets que ens poden provocar indignació per la mesquinesa que destil·len i enuig per la burla que suposen a la ciutadania en general. Parlem de la sentència al Jutge Vidal i la seva suspensió per 3 anys per haver dedicat el seu temps lliure a activitats que sembla no son del gust del CGPJ, i si afegim que son un esborrany d’una Constitució Catalana, el delicte sembla ser ja és molt greu. Per altra banda aquest cap de setmana ICV presentarà la seva proposta nacional per aprovar-la internament, i es tracta de la brillant idea d’un Estat lliure i sobirà dins d’Espanya. Segurament algun lector es deu pensar que m’he equivocat a transcriure la proposta o que directament he creuat la frontera del respecte a les persones. Res de tot això, la proposta es aquesta.

Tot un dia de deliberacions per decidir no expulsar el Jutge Vidal de la seva carrera, però suspendre per 3 anys per redactar la Constitució Catalana en el seu temps lliure, una falta molt greu diuen, ja que posa en perill els principis que sustenten la Constitució Espanyola. Una nova marxa enrere en la feble democràcia espanyola, un Consell amb alguns membres de dubtosa imparcialitat i al servei de l’executiu donen lliçons del que pot fer un Jutge a la seva vida privada, el següent pas suposo serà demanar als jutges si van al cinema, quina pel·licula van a veure, o si van a sopar quins plats han escollit, no sigui que també siguin incompatibles amb les sagrades escriptures de la Constitució. Un nou atac al procés i un avís per navegants de les actuacions d’un Estat que no vol permetre la democràcia i els drets de les persones si van contra la idea única de l’Estat per damunt de la mateixa societat que la composa. El Jutge Vidal, ha pagat la seva valentia i honestedat amb aquest càstig. La unilateralitat cada cop es veu com la única via un cop votat el 27S. Tots som Vidal.

El tema d’Iniciativa, es una burla a la ciutadania que ja passa de mida i que mereix el càstig electoral definitiu. Com es pot entendre un Estat lliure i sobirà dins Espanya, si ets lliure i sobirà, per tant un Estat no pots formar part d’un altre, això ni existeix al món, ni te cap sentit. Apart de ser impossible. Neguen el caràcter plebiscitàri del 27S, qui son ells per negar-lo si la ciutadania ho vol així. Es demanar compartir qüestions i sobiranies amb l’Estat espanyol i per suposat no abandonar la quota de solidaritat a la resta de comunitats espanyoles, o sigui seguir amb la disbauxa de l’espoli fiscal per decret. Una definició nova dels dos Estats, si parlem de l’altra part, em volen dir amb quin partit o majoria compten per fer aquesta burla, Cap dels grans partits ho vol, és absolutament impossible.

Cal exigir un mínim de seriositat i rigor als partits, Herrera i Camats amb la seva proposta esperpèntica han signat la defunció d’un partit a la deriva, on la bona gent que no vol s’en burlin a la cara hauria de fugir per dignitat. Un altra víctima del procés que ha perdut la bruixola, i el que no es pot perdre mai, la dignitat i la credibilitat.

En definitiva, una burla sense control que no ens mereixem.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.