ALBERT CORTES MONSERRAT

EL DRET A DECIDIR

BLANQUEJAR EL FEIXISME

Vam escoltar perfectament com Oriol Grau al FAQS de TV3 demanava no blanquejar el feixisme amb claredat i he de dir que no hi puc estar més d’acord.

En el Programa FAQS i altres hem vist repetidament com partits feixistes com VOX podien expresar directament la seva veu i gaudir d’unes quotes de pantalla injustificades fins hi tot abans de gaudir de representació en les institucions, cosa que per altra banda partits independentistas en la mateixa situación no han estat tractats igual.

Per altra banda, donat que el sistema permet que es presentin formacions com la mateixa Falange o d’altres amb postulats totalment fora de qualsevol règim democràtic, cosa ja difícil d’entendre, de no ser per un Estat com Espanya amb mancances tant greus en la seva democracia. Per aquí podría ser normal.

El que ja no es normal, es en nom de la falsa pluralitat permetre que suposades periodistas com per exemple Anna Grau puguin escampar la seva bilis d’odi amb arguments basats en falsedats repetidament. Tornar a escoltar el tema dels comissaris polítics a les escoles per vigilar que als patis es parla català repetidament es francament humiliant, i una televisió pública no ho hauria de permetre mai. La pluralitat es la confrontació d’idees basades en arguments i tots poden ser defensat i debatuts, però si la base es una mentida marcada en aquest cas per l’odi a la llengua catalana d’aquest personatge no es de rebut. Deixant de banda la seva mala educación i prepotencia sense fi, cal dir que ha triat el partit perfecte per la seva entrada a la política, Ciudadanos, un partit creat per lluitar contra la nostra llengua i per escampar l’odi i la falsedat sobre Catalunya i el seu projecte independentista. Si surt escollida podrem veure una gran concentració d’odi en dos cadires amb Carrizosa i Grau de costat.

Tanmateix criticar els viratges ideològics dels polítics per mantener les seves cadires quan aquest personatge va començar escrivint al diari AVUI i ha acabat a la xenofobia de Ciudadanos es francament curiós. Dir que falta ética a la política ja es insultant pels espectadors.

Tornant a l’inici, seguir blanquejant el feixisme d’aquesta manera no hauria de ser la manera de fer d’una televisió pública que desprès posa el crit al cel pels populismes i l’auge del feixisme a molts racons del món.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.