ALBERT CORTES MONSERRAT

EL DRET A DECIDIR

AVANCEM

La Conferència solemne del President Aragonès d’ahir va ser un pas més en aquest context on ens trobem on sembla que la solució es que Espanya ens regali la independència sense que nosaltres belluguem un dit, i això com tots sabem no passarà.

Ha fet una crida a la unitat d’acció de l’independentisme per força l’Estat a moure’s encara que no concreta com es fa això i reclama la retirada de les causes contra els exiliats. Alhora demana no caure en tacticismes polítics ja que si la propera legislatura hi ha un executiu espanyol de PP i VOX serà per la poca valentia del Govern espanyol actual. Ha reconegut que el procés negociador viu una gran dificultat ja que l’altra part es nega a fer cap proposta política i dilata els temps de la taula de diàleg, cosa que ens diu Escòcia va aconseguir acordant un referèndum amb la Gran Bretanya el 2012. Diu que si fracassa evidentment no ens podem quedar de braços plegats sense concretar més. Ha insistit en governar bé i no fer independentistes de primera i de segona, dirigint el discurs al que anomena la Catalunya sencera.

Cal dir que el dia de la marmota s’ha instal·lat al Parlament, i es demanen coses repetides en el temps i que ja no donen més de si i el que es pitjor cauen en contradiccions flagrants. Es demana unitat, quan els culpables principals de la no existencia d’aquesta son els mateixos partits i la seva visió de batalletes de curta volada per damunt de l’objectiu compartit. De fet aquest artefacte ja es va fer, i es deia Junts pel Sí, una agrupació que hauria d’haver durat fins arribar al final de trajecte i no ser ràpidament bandejada per les cúpules dels diferents partits actuals i els seus interessos particulars. Reclamar segons que a l’Estat es ridícul, ja que no te cap obligació de fer cas, ni el que ho demana te res a oferir a canvi o per fer mesura de força. El tema de no caure en tacticismes ja es de traca, o que han fet fins ara. Amenaça amb un canvi de color al Govern espanyol, quan sap perfectament que nacionalment son exactament el mateix, prou d’enganyar amb el poli bo i el dolent, potser que recordi qui va validar el 155. Segueix insistint sembla amb sorpresa que l’altra part no fa cap proposta política, de fet ni la farà, ja que ja l’ha feta, avortar el procés d’autodeterminació i tornar a una autonòmia de segona totalment controlada. Torna a rescatar la comparació d’Escòcia, com si Espanya fos Gran Bretanya i per últim es treu un nou lema de la butxaca “la Catalunya sencera”, de fet qualsevol Govern ho fa per tota la societat, no te mèrit.

En definitiva i com deia, sembla que la responsabilitat de no haver culminat la independència la tingui que esmenar Espanya i no nosaltres, i això denota que nomes avancem en un pou autonòmic amb nul·la sobirania com hem pogut comprovar reiteradament.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.