ALBERT CORTES MONSERRAT

EL DRET A DECIDIR

AVAL DEL TC PER ELIMINAR EL CATALÀ

General

Aquest es el Tribunal que ha de resoldre conflictes  basats en la interpretació de la sagrada Constitució. En relació amb la llengua catalana el seu menyspreu i lluita per eliminar-los sembla no tenir fi. Ara ha tombat el recurs avalat per la Llei de Funció Pública de les Illes Balears, i suprimeix el requisit del català per accedir a l’administració, deixant aquest com un simple mèrit, a l’alçada d’un curs qualsevol i amb una discriminació per la llengua pròpia del territori totalment intolerable i en direcció contraria a la pluralitat sempre venuda a l’exterior.

El tribunal considera que no es inconstitucional establir el català com a mèrit i que no existeix discriminació per la inexistència del tracte preferent del castellà sobre el català, i deixant clar que es una decisió en el context d’una amplia implantació del coneixement del català en la funció pública. De fet el recurs presentat per una cinquantena de senadors socialistes considerava que era un atemptat a la Constitució i l’Estatut balear ja que erosionava la condició de llengua pròpia i oficial del català.. El TC recorda que ja s’estableix a la llei mesures de foment concretes per la llengua i cursos per garantir l’atenció a la ciutadania, però el treu l’ús preferent.

 

No cal recordar, que al llarg de la historia i per dret de conquesta sempre ha estat una prioritat des de Castella afeblir i eliminar qualsevol llengua que no fos la castellana. Des del Decret de Nova Planta, fins la prohibició en diverses èpoques i persecució de la nostra llengua, sobretot en períodes dictatorials. Aquest genocidi s’ha concretat amb moltes mesures per protegir el castellà, i la lluita contra les poques per protegir la resta de llengües. Un impediment per falta de voluntat política per la seva oficialitat europea, i amb una paranoia obsessiva i malaltissa inventant llengües com la valenciana o el lapao contra qualsevol lògica acadèmica i amb una única finalitat, com es afeblir la llengua catalana de la manera que sigui.

 

Han creat polèmiques artificials contra la immersió lingüística per unes poques famílies que ho demanaven i amb la lloança de la comunitat europea pel sistema català utilitzat, i han impedit de manera matussera qualsevol igualtat entre les dues llengües, amb l’excusa d’una igualtat inexistent i obviant que una es la llengua pròpia.

 

Ara a les Illes amb el decret TIL i l’excusa de l’anglès, unilateralment i sense cap diàleg amb la comunitat educativa pretenen afeblir al mínim la llengua catalana, i el TC valida aquest no requisit el coneixement de la llengua pròpia del lloc on un treballador públic ha d’exercir, un fet esperpèntic i sense precedents, sense explicació, si no es per aquesta voluntat d’acabar amb ell, i de pas amb la identitat d’un poble vinculada en gran part per una llengua comuna, tot amanit amb l’excusa que amb tots aquests anys ja esta prou consolidada. De fet no parlem de cap consolidació, es que es la llengua pròpia balear. Suposo que no se’ls passarà pel cap no demanar el castellà com a requisit per un funcionari de Valladolid per exemple, ningú ho entendria.

 

Aquest es el tarannà obert, plural i acollidor de l’Estat espanyol, una falta de respecte total a qualsevol desviament d’un pensament únic, i per suposat una llengua única.

 

La paraula respecte, també la recuperarem amb un Estat propi, no en tinc cap dubte.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.