ALBERT CORTES MONSERRAT

EL DRET A DECIDIR

AQUEST ES EL POLI BO

Com veiem de fa molt de temps els nostres partits segueixen amb la llegenda del poli bo i el poli dolent quan distigeixen entre Populars i Socialistes, com dos mons totalment diferents, quan en realitat tots sabem que son animes bessones.

A la Conferència del President Aragonés, va tornar a sortir l’amenaça del Govern Popular i VOX si el PSOE i Podemos no acceptaven negociar amb Catalunya, i aquest argument comença a ser un insult per la societat que cal desmentir amb rotunditat.

Per posar uns exemples ahir en sessió de control, Pedro Sanchez va tornar a dir allò de que els referèndums nomes divideixen questionant respostes binàries a problemes més complexos, de pas va dir que l’independentisme es una teoria política del segle XX o XIX i que ara cal integrar les nacions per ser més fort al món. Per altra banda la Ministra de Defensa Margarita Robles segueix defensant l’exposició d’Homenatge a la Division Azul que continua oberta a la caserna de la Guàrdia Civil de Loyola, al País Basc, a la mateixa es barregen republicans i franquistes que van lluitar a la Segona Guerra Mundial entre d’altres tergiversacions de la historia per blanquejar el feixisme.

Son dos exemples que tossudament ens tornen a fer veure que el poli bo simplement no existeix. Sanchez torna a demostrar el seu nivell democràtic dient que els referèndums divideixen, de fet amb aquest argument deixa la societat indefensa i sense dret a opinar pluralment i decidir finalment com a base de qualsevol societat democràtica. No hi ha dubte que el pensament únic es la seva opció i això s’en diu règim autoritari. Posa com a caducat l’independentisme sense esmentar les independències que hi ha hagut durant els últims anys i un altre cop deixant la opinió del poble en un no res, ja que ell decideix tot sol que ara cal estar units, un altre cop el feixisme autoritari treu el nas. Per reblar el clau en un edifici públic com la Caserna de Loyola una exposició de la Division Azul que recordo va lluitar al costat del nazisme colze a colze i apart barrejant la història amb els repúblicans que van lluitar amb el bandol aliat en un poti poti per intentar amagar una exhaltació del feixisme totalment fora de lloc i impossible en Estats vertaderament democràtics.

Aquest es el PSOE, per tant les amenaces de l’alternativa Populars i VOX no comporta res democràticament parlant.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.