ALBERT CORTES MONSERRAT

EL DRET A DECIDIR

AQUEST DEBAT ABSURD DE LA LLEI DE CONSULTES

General

Aquest cap de setmana assistim a un debat sobre les raons de la Llei de Consultes. No podía fallar en Duran dient que de cap manera es per fer una consulta per la independència, ja que ès il·legal i per tant acabaría al TC, i sense poder servir per res. Alhora defensa i proclama que del procés sobiranista no hi ha res. La contestació del President dient que el Govern i el Parlament ja decidirán quan toqui quina consulta es farà a la ciutadania ha estat la més encertada, cosa que no amaga que hi ha un problema intern concret que tard o d’hora s’ha de resoldre per guanyar credibilitat i força.

Albert Rivera de Ciudadanos, parla de que els tremolen les cames en el debat sobiranista a alguns personatges, i parla de que saben que una part dels catalans no están a favor del procés i si de la convivència, fugint d’un carreró sense sortida. En Duran qüestiona que la llei de consultes sigui per la independència ja que avisa on acabaría, i segueix desacreditant el procés demanant una solución política i de diàleg amb un formula acordada amb PP i PSOE per posar a prova la voluntat dels catalans. Ens diu que un estat català es viable en termes econòmics, encara que amb una bona resposta al déficit català aquest anhel disminuiría molt.

 

Es un debat que fa riure o pena segons es miri. Precisament la llei de consultes es farà per preguntar als catalans el que convingui i decideixin els nostres representants ja que no necessita autorització de Madrid, tant pot ser la independència com un altra cosa. Es absurd l’avis de Duran anant directament al tema i dibuixant on acabará la llei, o sigui condemna la llei abans de treure el cap.

 

Tanmateix, caldria dir que no ens caldria aquesta llei, si un vertader estat democràtic ens acollis i el diàleg que reclama Duran servis per fer la consulta, que tant sols com tots sabem es un problema polític i res més. Per tant quan reclama aquesta solució, i un acord amb els dos grans partits espanyols, es exactament el que s’ha intentat fins ara, i es seguirà fent. El resultat ja l’hem vist un cop de porta rere l’altre i una nul·la voluntat de respecte democràtic, per tant cal activar un altre pla menys desitjat, però necessari si l’interlocutor te un concepte de la democràcia tant pobre com Espanya.

 

Per altra banda, si ens diu que un estat català econòmicament es viable gaudint de tots els seus recursos, i per altra banda parla d’una millora del déficit fiscal per oblidar això. Ho tracta d’estupids a la ciutadania o es d’un cinisme esfereïdor, ja que renunciar a gaudir del que generem i amb una viabilitat prou demostrada per acceptar que simplement ens robin menys com a solución, dona idea de l’estima que pot tenir per la societat catalana i pel país en general.

 

En definitiva, cal resoldre aquest problema intern que ja fa massa que dura, i que tard o d’hora tothom es te que posicionar, ja que la puta i la ramoneta fa temps que están fora del Parlament, i sembla que alguns ho han oblidat.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.