ALBERT CORTES MONSERRAT

EL DRET A DECIDIR

AJUDA PEL NO RES

Ahir en el Ple del Parlament, el President Aragonès demanava ajuda a Junts per tornar a la Taula de diàleg. Un dia on hem sabut que un judici es repetirà, en una decisió insòlita en qualsevol Estat normal i que marca el full de ruta d’Espanya amb Catalunya.

Diu el President que els demana ajuda per formar part de la solució, hi ha insistit que mentres hi hagi una minima possibilitat hi seran, apel·lant als compromisos adquirits per aquest Govern, davant l’escepticisme de l’altre partit i també la crida a trobar una estratègia guanyadora. Aragonès parla de poder arribar a acords concrets, reconeixent las dificultats però amb tota l’ambició i exigència. Tot això el dia que sabem que es repetirà el judici sobre els sindics del Referèndum que recordo ja van ser absolts i que ara tornaran a començar el seu judici amb la part acusadora saben tota l’estratègia defensiva del passat judici i amb l’única intenció d’aplicar una culpabilitat per vergonya de la justícia democràtica.

Aquesta comèdia, com sempre dic crec que no ens la mereixem. Un President demanant ajuda per una Taula que no existeix fa vergonya aliena, parlant d’acords concrets i d’ambició. De quins acords ens parla, que jo sàpiga no s’ha parlat mai de res, apart de dir que preparaven la metodologia per parlar i amb l’anunci sempre per part del Govern espanyol que no es parlarà d’Autodeterminació i amnistia, precisament pel que segons la part catalana es reuneix aquesta Taula. Tot molt coherent com podem veure. La resposta també es de traca, parlen d’una estratègia guanyadora, quan com diu el President formen part d’un Govern amb un Compromís clar amb la Taula com a mesura estrella i que lògicament al formar-ne part haurien d’haver assumit o simplement no entrar en el mateix denunciant el fet des del primer moment, cosa que no han fet.

Si parlem d’ambició i veiem els resultats fins ara, crec que està sota mínims i sense cap perspectiva ni recorregut de millora, ja que per l’altra banda, la que te el poder i decideix, cosa important, ja que una negociació ha de ser entre iguals, sinó simplement es una farsa i ho veiem amb l’agènda del retrobament que tant parlen des del Govern espanyol i que es tradueix a escàndols tant importants com la repetició del judici dels sindics, un fet inedit en qualsevol democràcia i suficient per deixar aquesta comèdia sense efecte per sempre.

Ajuda pel no res.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.