ALBERT CORTES MONSERRAT

EL DRET A DECIDIR

AGAFEM VELOCITAT FINS EL 27 S

Un altre dia històric en el procés cap a la independència. Havíem entrat en un atzucac de difícil sortida, amb dos mesos de negociacions moltes vegades matusseres i amb el tuf de partidisme que embrutava un gran 9 N i les esperances de tota la gent que porta més de 3 anys mobilitzada amb un sol objectiu, transversal i sense demanar res a la persona que te al costat per diferent que sigui.

Si ho mirem amb el cor, segurament tots apostavem per unes eleccions abans de les municipals, cosa que amb la trencadissa existent, poc temps de preparació i un full de ruta posterior poc clar restava moltes possibilitats. Finalment tothom ha cedit, com de fet son els bons acords, i com va dir Oriol Junqueras, ahir aquest es el millor acord ja que es el que permet a tots avançar conjuntament.

Una data com el 27 de setembre carregada de simbolisme per la signatura de la consulta i una campanya que començarà amb una Diada que ha de ser multitudinària i definitiva. Tenen prop de 7 mesos per enllestir o deixar molt ben preparades les estructures d’Estat imprescindibles, i no votar amb un dia següent on el més calent sigui a l’aigüera. Ara un full de ruta definit i una unitat recomposada amb colaboració en el Govern, una preparació de la futura Constitució Catalana i lleis per adequar les noves estructures.

Alhora des de la societat civil recomposar la confiança perduda i arribar a tots els indecisos que encara dubten que el vertader canvi es la independència, precisament per garantir la justícia social.

Valoro positivament el perdó expressat pels dos dirigents, que amb més o menys sinceritat no es habitual, i ens ha fet passar vergonya aliena.

Les primeres reaccions espanyoles ja han estat de menyspreu, igual que els partits unionistes, ja que saben perfectament que el que més temien ha succeït, com es la unitat i un full de ruta que depèn de nosaltres i no te marxa enrere.

Menció especial te l’actor que ha decidit despenjar-se de la foto que ara reclama, com es ICV. Defensa el dret a decidir, però en base a un atac constant a CIU, les retallades i la política social. El que no ens diuen es que precisament la independència es l’eina per fer justíca social i que l’espoli i ofec economic que vivim no es de dretes ni d’esquerres, es el tracte de l’Estat espanyol amb Catalunya.

Ara cal fer una bona campanya i que ningú surti del guió previst.Es una oportunitat única i definitiva, i el millor de tot, depèn de nosaltres.

Menció especial per aquells que criticaran l’acord i demanen una DUI immediata, sense res previst al dia desprès. Una primera parada serien les municipals on els pactes sobiranistes han de ser decisius, i qui vol la independència ho ha d’entendre, ja que el moment es execpcional.

En definitiva, esperem aquesta campanya definitiva i culminem el procés.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.