ALBERT CORTES MONSERRAT

EL DRET A DECIDIR

AFUSELLAMENTS AMB AMOR

Les paraules de l’advocat de la formació d’ultra dreta VOX, que es acusació particular contra els processos contra els independentistes catalans, amb una visita al poble de Callosa de Segura, on una veina projectava una creu franquista que l’Ajuntament va retirar, afirma que durant la Guerra Civil es va afusellar molta gent, però no amb odi, sinó amb amor.

Tota una declaració d’intencions i de mostra d’un tarannà feixista i antidemocràtic, d’aquesta peça en el procés dels judicis a la causa catalana.

Imaginem aquestes declaracions fetes per un líder català, el delicte d’odi seria damunt la taula immediatament, en canvi algú com aquest personatge es permet frivolitzar amb els assassinats de la Dictadura com si res amb una burla més a les víctimes repúblicanes. De fet segueix la línia d’un Estat on els botxins de la Dictadura van tutel·lar una suposada democràcia amb una vergonyosa llei d’ammistia que a la pràctica era un indult total per tots els crims del franquisme i una condemna de per vida a les víctimes que encara segueixen enterrades als vorals de la carretera, i on encara els partits no han condemnat el franquisme i els seus horrors.

Si aquest es l’ideari de VOX deixa entendre perfectament les mancances democràtiques d’un Estat que no vol evolucionar. Un Estat que encara subvenciona la Fundacion Francisco Franco fent apologia del Dictador o que manté El Valle de los Caidos com si tal cosa. El mateix que permet que la Falange, partit del règim sigui legal i pugui participar a les Eleccions sense rubor o que mira cap un altre costat quan els atacs al carrer son feixistes. Aquest son l’acusació d’un sistema garantista diuen.

Deu ser garantia de que la Dictadura segueix ben viva, això si tot fet amb amor.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.