ALBERT CORTES MONSERRAT

EL DRET A DECIDIR

6075 RAONS PER LA LLENGUA

Sense categoria
El ministre Wert ha fixat amb la quantitat de 6075 euros la compensació a les famílies que escolaritzin en centres privats als seus fills en castellà. Una despesa que recaurà finalment sobre la Generalitat. Una mesura que dona idea de la validació de l’espoli financer a Catalunya i el genocidi lingüístic que no s’atura mai, i que sembla decidit a posar tota la carn a la graella amb el procés català.

El Ministeri d’Educació fixa aquesta quantitat per l’esmentat concepte, avisa que primer el mateix Ministeri assumirà, però finalment buidarà les arques catalanes, segons Wert “un barem raonable de compensació”. Aquesta mesura arriba quan s’ha tergiversat l’informe del Consell d’Estat que anava en direcció contraria a aquesta mesura particular i a altres. Per altra banda la LOMCE tindrà un cost de 920 milions d’euros, dels quals 630 procediran de fons europeus i la resta cofinançats pel govern espanyol i autonomies.

El cinisme arribar al límit. O sigui una família que vol prohibir al seu fill que aprengui la llengua pròpia del lloc on viu, i participi en el sistema d’immersió lingüística lloat per molts estaments i que al final, informes del Ministeri espanyol en mà, aconsegueix un nivell de català i un nivell de castellà superior en molts casos a moltes autonòmies amb una sola llengua. Prescindeix d’això i exigeix a la Generalitat que li busqui una escola privada que a sobre te que pagar amb una quota ja fixada pel Ministeri. Tot plegat, un gran disbarat.

La LOMCE, una llei amb l’objectiu clar de trencar la cohesió a Catalunya i afeblir al català costi el que costi, posant damunt la taula un problema inexistent, i de passada seguir afeblint la nostra economia, seria com pagar les bales dels soldats de l’enèmic perquè les utilitzin contra tu.

La paranoia i perversió no acaba aquí, ja que unes conclusions clares del Consell d’Estat sobre aspectes a rectificar de la llei, son obviats i interpretats justament a l’inversa en el joc dels despropòsits.

Si encara no n’hi hagués prou, pagat en una bona part per fons europeus, i la resta encara amb una bona part pel les autonòmies, la perversió del cercle, es pot donar el cas que el fill de Sanchez Camacho amb un sou al voltant dels 100 mil euros i que pot utilitzar aquest sistema, li sigui subvencionat per la Generalitat amb tota la normalitat.

Segurament, cal dir prou a tanta paranoia nacionalista espanyola, amb l’objectiu de continuar el genocidi lingüístic que ja fa 300 anys que dura. El 9 N te la paraula, i no hi ha alternativa  possible. 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.