ALBERT CORTES MONSERRAT

EL DRET A DECIDIR

29: DIA DELS SANTS INNOCENTS?

Tinc clar que el dia 28 de desembre veiem publicats en tots els mitjans moltes notícies que simplement ens resulten increïbles però que al final descobrim que son de broma per fer homenatge al dia.

El que ja es preocupant es quan avui dia 29 llegim notícies que son igual o més increïbles, però aquest cop son certes i reflecteixen la normalitat.

Destacaria en primer lloc l’informe elaborat pel Govern espanyol del primer any de mandat, on un dels seus punts es el grau de compliment dels acords d’investidura, i concretament amb Esquerra es de zero. Una xifra que ens porta da dir que això ja passa de taca d’oli. Els campions del diàleg, aquells que ens venen la moto de seure la part espanyola de tu a tu, que blinden el català, que tenen els indults a tocar pels presos polítics, que ens aconsegueixen les millors partides provinents dels pressupostos espanyols de la història, resulta que be la realitat i amb una rialla a la boca, ens diu que la xifra es zero. Francament si hi hagués vergonya, cosa que es clar que no n’hi ha, més d’un hauria de demanar disculpes i deixar la seva cadira buida immediatament. Està clar que la vida autonòmica te aquestes coses i la mediocritat sense gens de dignitat també.

En segon lloc destacaria la negativa del Govern a retallar les mesures per Cap d’any tal com aconsellen les preocupants dades de la pandèmia tant en contagis com en pacients a l’UCI abans de començar a saber les conseqüències de les festes de Nadal que segur augmentaran encara més les xifres.
De fet molts experts ja han demanat aquest enduriment de mesures, però des de Palau i com si les dades no existissin, el Covid fes festa el dia 31 ja que el toc de queda s’allarga per la nit i les reunions del dia seguiran com fins ara no fan cap cas.

En aquest cas ja no parlem de cinisme i perdu absoluta de dignitat, sinó de vides humanes, i nomes seguint el que la majoria d’experts aconsellen i saben que el dia 31 els excessos son previsibles, caldria restringir el toc de queda a les 22 hores com la resta de dies per evitar reunions fora de casa i restricció municipal i amb nombre de persones per evitar en el possible mals majors. El més trist de la negativa, es que no es per criteris mèdics, sinó pel miserable vot. La impopularitat de les decisions fa pànic i activa com sempre les calculadores electorals que naturalment passen per davant les vides de les persones.

Tot plegat em vol fer creure que els Sants Innocents es avui, però malauradament no ho es.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.