ALBERT CORTES MONSERRAT

EL DRET A DECIDIR

12 OCTUBRE: ÚLTIM ANY FESTIU

General

Aquest dia anomenat de la Hispanitat, segurament si el procés  va com  ha d’anar i la democràcia pren el protagonisme pot ser l’últim any en vermell en el calendari. Cal dir que la legitimitat i respecte per la gent que defensa aquesta unitat espanyola no te cap dubte. Ara bé, quan això ho barregem amb aquests moviments feixistes i xenòfobs que volen ser protagonistes en aquesta trobada, i també ho barregem amb aquests partits nacionalistes espanyols radicals que un cop més neguen qualsevol condemna al franquisme o grups que segueixen la seva estela amb xous fora de lloc en un Parlament democràtic que nomes els posa en gran evidència del seu tarannà.

La poca capacitat de mobilització de l’unionisme provoca espectacles de frustració com els que vam veure al Parlament, primer han de confiar de la gent de fora per intentar omplir simplement la Plaça Catalunya, encara que sigui d’ultres com va recordar David Fernandez, amb Plataforma per Catalunya, els neonazis del Casal Tramuntana i la Falange Espanyola, que conjuntament estaran amb PP i Ciudadanos. El debat de la moció per reclamar la substitució de la Delegada del Govern per homenatjar la Division Azul, que naturalment no va comptar amb el seu suport i va acabar amb la marxa del Parlament dels seus diputats. Per altra banda el PP llença la campanya “Som 47 milions” per cridar a la participació a la manifestació. Per últim Sanchez Camacho afirma que els participants seran una mostra de la gran majoria que no vol el rupturisme, qualificant d’èxit emplenar la Plaça i rebutjant que el que no hi assisteixi no vol dir que hi estigui en contra tal com curiosament va passar amb la Via Catalana.

 

Efectivament, el rerefons de tot plegat es evident, i tard o d’hora havia de sortir a la llum la vertadera motivació de la concentració del 12 O. En Fernandez es va limitar simplement a posar damunt la taula un fet, una colla de xenòfobs, feixistes i ultres radicals espanyols son els companys de viatge de Populars i Ciudadanos, ells ho han triat i no es poden ofendre quan això es posa damunt la taula. Per altra banda intentar a base de cridar l’atenció engrandir un fet minoritari a Catalunya, i que com a prova demostra els autobusos que aniran a reforçar la concentració per falta de personal, i que apart deixen sense arguments i presència les persones amb aquest sentiment totalment respectable.

 

Es simptomàtic que aquests dos partits no condemnin a una representant del Govern espanyol que dona medalles a combatents al costat d’aquest monstre de l’època moderna, per nom Hitler i es queden tant amples, això si condemnen amb tota la llei i totes les mentides compulsives que poden que una societat vulgui votar lliurement. Es el que te una democràcia de baixa qualitat que es certifica amb les declaracions de la màxima dirigent popular i la doble vara de medir segons de que es tracta, si tota la resta de població catalana que no va anar a la Via Catalana, o sigui vora 5 milions els consideraven unionistes i majoria silenciosa, ara resulta que la gairebé totalitat de la societat catalana que no anirà a la concentració de demà no es independentista, i resulta que també hi es d’acord, ja que no es rupturista, quan precisament els que burxen per trencar la nostra cohesió son aquests dos partits, com una manera d’impedir la voluntat popular de la gent, que te molt clar el que vol i com ho vol. No hi ha dubte que tanta democràcia els indigesta i cadascú al final acaba triant els seus companys de viatge.

  1. vols dir que aquest serà el darrer any? Si us plau, aturem-nos i pensem. Siguem una mica crítics! Tot es fa massa tard, massa lent i amb massa poca convicció. Ens estan entretenint i s’està neutralitzant les locals de l’ANC.
  2. PP i Ciudadanos són el llop amb pell d’ovella. Continuen la tasca genocida contra els Països Catalans ja empresa fa segles per personatges com el conde de Olivares o Felipe V, i seguida més recentment per feixistes com La Falange i el mateix Movimiento d’en Franco. Sobre la marxa del procès independentista també m’hi he de manifestar crític. Ja ha passat un any des de l’11S de l’any passat, i no fotem, amb un any es pot fer molta feina i encara estem ben enpantanegats amb Espanya. 
    Salutacions! 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.