Belfast, desembre del 2004

Uf… més de tres anys per portar a digitalitzar les fotos de la visita a Irlanda del Nord. He decidit assaltar l’arxiu el dia abans de la presentació del documental “Sunday at 5”, en el desé anniversari dels acords de pau d’Stormont. Del viatge que hi vaig fer, tinc un record molt especial del cementeri catòlic de Belfast… Es una esplanada enorme, que si la visites un diumenge al matí, quan no hi ha ningú, té una calma increible. Us deixo un parell de preses fetes. Si mai hi aneu, no podeu deixar-vos el panteó dels volutaris de l’Exèrcit Republicà Irlandès, on descansen, entre d’altres, el cos d’en Boby Sands, l’icona de la vaga de fam dels presos republicans o els tres mebres de l’IRA executats per els serveis secrets britànics a Gibraltar l’any 1988. Fou durant el soterrament d’aquests “volunteers”, que un paramilitar protestant va llençar un seguit de granades contra el seguici, provocant la mort d’almenys un civil. Un peça més del drama nord-irlandès

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *