Alba Vidal Preixats

tota pedra fa paret

3 de febrer de 2013
0 comentaris

Edward W. Soja: La perspectiva postmoderna d?un geògraf radical

Edward W. Soja: La perspectiva postmoderna de un geógrafo radical de Núria Benach i Abel Albet és el primer llibre de la col·lecció “Espacios Críticos”, dirigida pels mateixos autors i amb l’objectiu d’acostar-se al pensament d’aquells qui, des de diverses disciplines, han triat la perspectiva espacial per abordar l’examen crític de la realitat social amb el propòsit de contribuir a la seva difusió i a alimentar el debat social sobre el paper de l’espai. 

Edward W. Soja és una eminència en geografia, interessat en els aspectes espacials de la teoria social, la globalització i l’economia política. Actualment és catedràtic de planificació urbana i regional a la Universitat de Califòrnia a Los Ángeles (UCLA) i professor del programa “Cities” de la London School of Economics (LSE) i manté una reflexió viva sobre la naturalesa del fenomen urbà i dels canvis profunds que s’hi han produït a les últimes dècades. Edward W. Soja es distingeix també per mantenir un posicionament intel·lectual marcadament crític amb els devastadors efectes socials i espacials que desencadena el capitalisme, amb les posicions intel·lectuals que el legitimen i reforcen i també amb el propi pensament radical, de vegades massa dogmàtic i inflexible.  Aquesta mirada crítica emmarcada en una perspectiva radical el converteixen en un referent i molt sovint és reivindicat com una de les veus essencials de la reflexió postmoderna. 

L’estructuració del llibre en facilita la comprensió pel lector. Començar coneixent Edward W. Soja amb la seva biografia i aprofundir aquesta descoberta de l’autor amb una entrevista, més fresca, directa i amena, és un bon punt de partida per encarar els textos. L’esforç dels autors per traduir l’obra enrevessada de Soja ha estat, de ben segur, notable. Però han aconseguit que el llenguatge, tot i rigorós, s’adequi a un públic ampli i no només a geògrafs experts sinó també a estudiants. En aquest sentit una de les aportacions més importants del llibre és fer assequible els textos i l’obra de Soja al públic de parla hispana, ja que malgrat la rellevància de l’autor no existeixen pràcticament versions de la seva obra en castellà.
  

· BENACH, Núria y ALBET, Abel. Edward W. Soja. La perspectiva postmoderna de un geógrafo radical. Colección Espacios Críticos. Barcelona: Icaria Editorial, 2010, 220 p. [ISBN 978-84-9888-243-8]

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!