EL BLOC DE L'ADRIÀ

"Ningú no estima la seva pàtria perquè és gran, sinó perquè és seva". Séneca.

Duc d’Anjou i companyia: fins aquí hem arribat.

corralito

Davant la por, insubmissió. Ens trobem al capdavall del que pot esdevenir la darrera setmana d’un model d’organització provinent dels fills i nets d’antics regims dictatorials. Malgrat emprà paraules com democracia, és evident que la descripció d’aquesta mai ha arribat a posar-se a la pràctica. Especialment allò que diu que la titularitat del poder pertany al conjunt de la societat. I crec que en aquests moments ningú pot dir que això és així. Però vaig més enllà, igual que no ho pot dir la societat catalana, altres societats autonomiques es troben en situacions de menyspreu i segueixen calladles, sense dir res.

Ens trobem en una setmana clau, molts pensem que mai hem arribat fins aquí. La setmana decisiva per al nostre futur polític i el que els te desquadrats és que ho estem fent de forma pacífica. Unint esforços, juntant grups que no fa gaire estavem molt allunyats uns dels altres. I tot perquè tenim un front comú. La llibertat del nostre poble. La Independencia de Catalunya.

Les eines i les formes que fins ara ha utilitzat el govern espanyol son dignes d’epoques feudals. La por. Missatges de càstig, de bloqueig, d’insults, de menyspreu. Cap ni una ens ha dit, parlem-ne. Ningú ens ha preguntat que volem ser. Ells es tanquen en una Constitució predemocràtica de la qual no volen ni tocar un punt ja que son fills dels que la varen redactar.

Voler fer veure que vivim en democracia és semienganyar la gent i els catalans fa anys que mirem cap Europa i Europa ens espera. Nomes podem anomenar un fet. Les comunicacions entre Europa i la Peninsula Ibérica. Quants anys portem reclamant el Corredor del Mediterrani?. Europa está d’acord. És necessari, fonamental pels mercats de tota europa. És el futur dels ports de Valencia, Tarragona, Barcelona…. i que vol fer el govern espanyol?. Forada els Pirineus i fer una via que els porti a Madrid.

Democracia directa és el que necesita Catalunya. Model en el que la decissió és adoptada directament pels membres del poble, mitjançant plebiscits vinculants. Facilitat per a organitzar Iniciatives Legislatives Populars.

Així que fem el primer pas. Aquest diumenge aconseguim un govern que ens permetrà utilizar aquesta democracia directa i a través d’un plebiscit vinculant, tots plegats decidirem que volem ser. Un país independent. Socialment just, economicament just i en els que els drets de la ciutadania siguin els primers reptes a solucionar.

 

No us deixeu engañar ni tingueu por. La inquisició fa segles que va quedar enrera.

 

Aquesta és la última……

El Govern espanyol podria estar pressionant SEAT perquè endarrereixi les inversions que va anunciar de 3,300M€

 

http://www.llobregatdigital.cat/article/9019/el-govern-espanyol-podria-estar-pressionant-seat-perque-endarrereixi-les-inversions-que-va

 

 

Publicat dins de General | Deixa un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.