26 de febrer de 2021
0 comentaris

SINDICATS O EMPRESES

Sabeu aquella dita que diu que el músic pagat no fa bon so?, doncs si a més de pagat està molt ben pagat, encara sonarà pitjor. Ni més ni menys és el que passa amb els sindicats pagats pel govern español. En temps del govern de Rajoy es veu que “només” els pagaven entre 8 i 9 milions d’euros a càrrec dels Pressupostos generals, ara com que hi ha un govern molt d’esquerres i molt amic els ho passaran a 13,8 milions (per millor fer-se càrrec de la magnitud de la xifra: dos mil tres-cents milions de pessetes!).

Això és la perversió absoluta de les coses i la pèrdua total de l’ètica corporativa. Els sindicats, per definició, són organitzacions per defensar els drets dels treballadors enfront de les empreses i les administracions; si cobren de les administracions, com s’hi encararan?, com els exigiran res?, què anirà al davant els interessos del treballador o l’obediència al que paga i l’interès en fer caixa?.

Tot plegat un femer, només caldria que, a més, cobressin de les patronals -ves a saber-. A més, aquesta gent ret comptes a algú?, ho dic perquè a part d’aquestes subvencions, si les xifres d’afiliació que publiquen són reals(?) i els suposats afiliats paguen realment les quotes(?), aquestes “empreses” facturen quantitats exorbitants. Tant UGT com CCOO de Catalunya publiquen unes xifres d’afiliats d’uns 150.000 cadascuna, i unes quotes que van entre 10 i 15 euros al mes; és fàcil fer els nos.: una quota mitja de 12,5€ per dotze mesos i per 150.000 afiliats fan la bonica xifra de 22.500.000€!!!. Això explica la cara de cansats que sempre fan el seus responsables quan apareixen als mitjans de comunicació: controlar una gran empresa és esgotador, i més havent de fer els paperots que fan sempre, esgotador de debò.

Agustí Vilella i Guasch

What do you want to do ?

New mail

What do you want to do ?

New mail

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!