18 de febrer de 2021
0 comentaris

PUNT DE NO RETORN

És on hem portat a l’estat español amb el procés cap a la independència de Catalunya.

L’español era un estat que, en sortir de la dictadura, havia tingut la traça de sense canviar gairebé res, semblar que ja era el que se’n diu una “democràcia homologada” i que el món s’ho cregués.

Però amb el “cepillo” de l’indefinible Guerra, Rajoy recollint signatures “contra los catalanes” i el TC carregant-se definitivament l’estatut que havíem votat, es va despertar el tant temps somort desig de independència dels catalans.

La gran manifestació contra la sentència del TC de l’Estatut, les consultes que van començar a Arenys, les monumentals Diades… i l’estat va anar embogint: menysteniments, tergiversacions, desinformacions, odi atiat, creació de C’s i Podemos, campanyes de desprestigi, començament de la repressió.

Amb l’1 d’Octubre a l’horitzó l’estat va arribar al paroxisme i totes les seves forces més obscures es van desencadenar, des del capdamunt de la cadena de comandament fins al darrer manat, passant pels mitjans de comunicació afins -gairebé tots-, per les grans empreses penjades del BOE, tots contra Catalunya i els catalans, i l’”a por ellos” inicial es va convertir en un “a por todos y todo”.

En aquest embogiment les forces de seguretat fan informes a base de literatura creativa, s’instrueixen causes impossibles, els jutges fan ridículs clamorosos a Europa, persegueixen i empresonen gent a tort i a dret, reprimeixen qui els sembla i com els sembla, es posen les cancelleries de mig món en contra i tot això mentre deixen que el feixisme surti dels caus on havia estat amagat i ressorgeixi desbocat si no amb el vist i plau dels que manen, si amb la seva tolerància.

Aquesta deriva no te fi i l’estat ja no pot ni fer marxa enrere ni tan sols parar. Ah!, i ho hem fet els catalans. O s’ho han fet ells mateixos per rucs.

Agustí Vilella i Guasch

What do you want to do ?

New mail

What do you want to do ?

New mail

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!