12 de maig de 2021
0 comentaris

LA MENTIDA ELS VA ARROSSEGAR

Com quan un xiquet o xiqueta diu una mentida i quan comencen a collar-lo no sap sortir-se’n i ell solet o soleta es va embolicant més i més; això és el que cada dia tinc més clar que els va passar als nostres polítics “independentistes”.

Animats per les grans manifestacions, per l’ambient del carrer, per l’empenta de la gent, van engegar una mentida petiteta (ves a saber quina), una altra de més gran, i una altra… i així fins inflar un globus tan gros que no van saber com ni quan punxar-lo.

I el globus en va ser de gros: a mi, i a moltíssims més com jo se’ns va dir cara a cara que tot el corpus legislatiu damunt del que s’hauria de sustentar la República Catalana estava ja redactat,  “guardat en calaixos” (diguem-ne ordinadors), llest per signar en el moment  adequat i posar-ho en vigor i, ho dic sense cap vergonya, jo m’ho vaig creure i moltíssims més com jo també, no teníem cap raó per dubtar-ne.

Així vam arribar a l’1 d’Octubre (ho volien els nostres polítics?), i vam guanyar (ho volien els nostres polítics?), i es va declarar la independència (ho volien els nostres polítics?)… i es va suspendre; pot ser que perquè en aquells calaixos o ordinadors no hi havia res?. Alguna vegada sabrem què va passar dins dels murs de Palau aquells dies de bogeria, però pel que sembla va ser de tot menys flors i violes.

Allò ens ha portat on som ara, guanyant elecció rere elecció però anant cada vegada a pitjor per la ineptitud (i mala voluntat?) dels polítics, pel seu mirar només un pam per davant del nas (no deien no sé què de la mirada llarga?), abandonant descaradament l’objectiu de la independència i fent pactes amb els que ens han pegat, empresonat, espoliat, que continuen fent-ho i a la vista de que com més collen més abaixem el cap, continuaran fent.

Agustí Vilella i Guasch

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!