20 de gener de 2021
0 comentaris

EL DELTA S’OFEGA

Aquest matí he sentit una bona estona l’especial del Matí de Catalunya dedicat al Delta de l’Ebre i he quedat colpit, trist i empipat.

Primer ha estat el torn dels consellers Jordà i Calvet, paraules de polítics: buides i sense dir gaire cosa, o res. Tot seguit han parlat diferents persones del territori i el seu testimoni ha estat esgarrifós; tenen molt clar que el seu món està condemnat i que ningú preveu fer res per salvar-lo. Un home (lamento no recordar-ne el nom) ha explicat una reunió a Madrid no amb cap ministre si no amb, en paraules d’ell, els que “manen de debò”, tres directors generals, que els van dir clar i net que el Delta estava sentenciat i que no pensaven fer-hi res; tres alts funcionaris de l’estat, que potser no han estat mai al Delta i que amb prou feines deuen saber per on cau, són qui decideix sobre aquesta part del nostre país.

Com dic al principi he quedat colpit per la brutalitat de la situació que ha exposat aquesta persona directament afectada, trist perquè el Delta és una part molt especial i entranyable de Catalunya; ara bé, el sentiment dominant ha estat el d’empipat o emprenyat pel fet de que el futur d’aquest bocí de la nostra terra sigui decidit per algú a qui li importa un rave i que junt amb altres del seu nivell han considerat que els era més rendible enterrar diners, entre altres coses, en trens des d’enlloc fins a cap banda que no pas salvar el Delta.

Però el que més m’empipa és que el que aquesta persona ha explicat, també ho saben els nostres polítics, tots; i bé, algú els ha sentit mai parlar-ne?, jo no. Perquè saben que si no és amb la independència el Delta morirà ofegat en poques dècades i no estan per complicar-se la vida?, perquè ja estan prou enfeinats amb els seus miserables jocs de cadires?. Com diu aquell: aquí ho deixo.

I no soc de l’Ebre, però això d’avui m’ha semblat molt i molt gros.

Agustí Vilella i Guasch

What do you want to do ?

New mail

What do you want to do ?

New mail

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!