El bloc de les timbes roges

A la perifèria de la perifèria

31 de gener de 2007
Sense categoria
7 comentaris

A la perifèria de la perifèria

Aquest bloc s’estrena avui, i per bé que en aquests moments s’està escrivint a Barcelona, és un bloc ebrenc doncs va ser desitjat i concebut entre les olivetes fargues d’una massada d’un índret bellíssim que la gent de Tortosa i Campredó anomenen "Les Timbes Roges"

Perquè, a la perifèria de la perifèria?. Ho podria intentar explicar de mil maneres, però cap no seria millor, ni més clara, que la que vaig llegir a la novel.la del tortosí Albert Roig "I pelava la taronja amb les dents" i que diu així: "Aqui. A la perifèria de la perifèria -l’expressió és de Manuel Pérez Bonfill. Amb la triple opció de ser 1.frontera i resclosa fabriana o2.pont entre València i Barcelona i els Ports del matarranya o 3. illa, l’Illa de Lemnos…."

Per mi i per tant per aquest bloc, la perifèria de la perifèria ha de ser pont entre València i Barcelona i els Ports del Matarranya (quins governants de mirada tan curta hem tingut que no ho han vist? i ara, ho veuen?). I també és, no puc amagar-ho, la meva Illa de Lemnos de l’edat madura, on tornen a sorgir les il.lusions entre els còdols del riu i els canyars, entre les frigoles i els romerets, i les oliveres i els garrofers, i les postes de sol, i la llum del Coll de l’Alba. Potser és això el que en diuen "el Parnaso tortosí"?. 

M’agradaria penjar-hi imatges; enllaçar amb altres blocs; potser amb el temps, qui sap, fins i tot penjar-hi algun video. Però encara no en sé, tot arribarà. N’aprendré, ho prometo. Aquest dissabte hi ha una trobada de blocaires de les terres de l’ebre a Tortosa. Hi aniré, hi han blocs molt interessants (La Marfanta i altres) i vull conéixer-ho més de la vora tot això, però és que també és una jornada pràctica per aprendre a confeccionar blocs (qui sap potser aprendre a penjar imatges i tot això!!!).

  1. Benvingut a una xarxa q no te dixaré escapar 😉 Jo tb scric, com dius tu "des de la Perifèria de la perifèria".

    I trankil, al principi ningú sabiem res!! només disposàvem de ganes, i amb el temps i cert grau d’inquietud s’aprenen moltes coses, q x altra banda ja voràs q no són tan difícils!!!

    Pos res més!!! altre cop Benvingut!!

  2. Hola! Això de les timbes roges m’ha portat molts records, recordo que el meu pare de petit quan anavem a la garriga em deia: "veus aquelles pedres roges d’allà l’altra banda del barranc? Son les timbes roges". No se exactament si seràn nomes aquelles pedres o tota aquella zona, pero recordo que la garriga està al terme municipal de Campredó. Igual tu també tens records d’aquell magnific lloc. Salutacions!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!