Amb l'excusa d'una imatge

Antic blog Loiseleuria

La Terreta i la cornassa

La Terreta i la cornassaEn aquesta imatge, i d’esquerra a dreta, es veu el Talló d’Aulet, el tossal de les Cornasses, el Morral Roi (quin topònim tan adequat per a un cim abrupte i de roques rogenques), el pas d’Escales (forat impressionant que van excavar les aigües de la Noguera Ribagorçana per deixar enrere l’alta Ribagorça i entrar a la Terreta), el roc de Sant Cugat (llar d’una gran colònia de voltors) i la serra de Sant Gervàs, amb la seva cinglerallarga i assolellada.

La cornassa (que en altres llocs es coneix per belleraca) és una planta robusta, gairebé sempre de més d’un metre d’alt, que es fa molt sovint en prats de dall i herbassars poc o molt frescals. Ha estat trobada al Morral Roi i no seria estrany, doncs, que d’aquí li vingués al nom al tossal de les Cornasses, sent com és una planta que no passa desapercebuda i que no és gaire freqüent en aquestes serres prepirinenques.

La fotografia va ser presa el dia 19 d’agost de 2006 des del cap del solà de Sobrecastell. A mitjans d’agost va arribar aire fresc, que va mantenir durant uns dies l’atmosfera neta i el cel blavíssim. Al peu de la imatge, a la dreta, es veu una repoblació de pinassa.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.