La mirada fluida

Educació, societat i noves tecnologies

10 de juliol de 2006
Sense categoria
1 comentari

Plans estratègics

Potser no cal dir, per a qui hagi seguit una mica les meves posicions en educació, que tot i l’autocrítica a l’estratègia de l’anterior post (la visió crítica sempre és necessària i creativa), sóc totalment partidari dels plans estratègics a les nostres escoles. Plans estratègics que, per cert, van començar a ser desenvolupats per l’anterior govern.
Els plans estratègics no són una solució per tothom ni imprescindibles per fer una bona escola (o una escola bona), però han servit per endegar innovacions, avançades o incipients, per generar canvis en alguns centres, per sacsejar escoles instal·lades en la rutina.
Potser un dels canvis més rellevants que aprofitant l’escletxa introduïda pels plans estratègics s’ha pogut col·lar en el sistema educatiu ha estat la possibilitat de seleccionar professors i professores implicats en els projectes de centres, passant per sobre d’algunes de les traves funcionarials més anacròniques. Ja sé que això no agrada a molts, però ha estat una reivindicació de la renovació pedagògica des de fa molts anys. M’agradarà conèixer la posició dels diferents sindicats en quant a això i l’autonomia de centres davant de les propers eleccions sindicals (a la tardor).

  1. Estic totalment a favor de poder seleccionar un perfil determinat de professors, però d’entre aquells que hagin passat l’oposició i sota control dels inspectors, per evitar "enchufes" i similars. També crec que cada nou professor hauria de poder triar no sols la zona del centre on vol anar sinó el tipus: no és el mateix un centre petit, que un que tingui garantia social i cicles, un d’adults, un amb molts alumnes NEE, un experimental… Que cadascú trïi tipus de centre i zona, incentivant els llocs "difícils" de cobrir i tindríem professors més motivats. A més a més, cal informació, la possibilitar de presentar-se a determinats llocs no és prou a l’abast (podries potser donar-me informació per provar que no és aíxí)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!