La mirada fluida

Educació, societat i noves tecnologies

12 de març de 2007
General
2 comentaris

Diari d’un IE (1)

La setmana passada l’AIEC va celebrar les seves XI Jornades – III Congrés a Vilafranca del Penedès, sota el lema "El treball de la Inspecció d’Educació. Nous reptes, noves respostes".

Què és l’AIEC? L’Associació d’Inspectors d’Educació de Catalunya.

Què són els inspectors d’educació? Molta gent n’ha sentit parlar, però molt pocs podrien explicar què són, ni quants són, ni què fan. Moltes preguntes per respondre en poques paraules.

Els Inspectors d’educació són un cos docent, que a Catalunya està format aproximadament per 240 inspectors i inspectores (uns 200 són membres de l’AIEC) i que tenen l’encàrrec d’ "assegurar el compliment de les lleis, la garantia dels drets i dels deures de tots els que participen en els processos d’ensenyament i aprenentatge, la millora del sistema educatiu i la qualitat i equitat de l’ensenyament".

Ja sé que dir això és dir molt poc (o potser és dir molt: llegiu-ho una altra vegada). Seria més clar explicar què fem en el dia a dia, però deixeu-me que ara només us expliqui quines són algunes de les coses que preocupen als inspectors i que es van tractar al Congrés:

– Les competències en educació a l’Estatut d’Autonomia.

– L’educació a la Segona República. La Inspecció d’Educació.

– Polítiques educatives a la UE. Equitat i qualitat als sistemes educatius.

– El procés de modernització de l’Administració Pública i els indicadors de qualitat.

– La descentralització de les competències educatives.

– Herminio Almendros. Inspector d’ensenyament i pedagog renovador a Catalunya.

– La funció de la Inspecció d’Educació en el procediment d’admissió de l’alumnat.

– La inspecció d’educació i els maltractaments a menors.

Ho deixo aquí. Demà és dilluns i m’esperen les escoles, els alumnes i els mestres.

 1. Hola

  Ja saps que segueixo el teu bloc assíduament, a mi sí m’agradaria que apart de les teves reflexions expliquessis una mica el dia a dia d’un inspector´, és un cos molt desconegut i criticat

 2. A mi també m’interessa! Jo no havia vist mai aquest bloc, i no sé quan el podré tornar a mirar, però realment és força interessant, sobretot perquè per a mi els inspectors són com les meigas, saps que d’haver-ne, n’hi ha, però res més.

  A més, m’agradaria saber quin camí s’ha de fer o quins són els mínims requerits per poder arribar a les oposicions a inspector (si és que funciona per oposicions). Així podria, com a mínim, pensar “no m’agrada gens, prefereixo fer la meva feina” o bé engrescar-me i… Endavant!

  Moltíssimes gràcies per haver fet aquesta entrada, estic buscant informació per acabar un màster i no sabia on trobar quants inspectors hi ha actualment a Catalunya, i tu m’ho has posat molt fàcil. Gràcies!

  Bé, provaré de mirar el bloc, a veure si hi inclous el dia a dia i la informació sobre formació i requisits per treballar a inspecció.

  Gràcies de nou!
  Bego

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!