Ulisses20

Bétera, el camp de túria

Publicat el 13 d'abril de 2011

Una manifestació Trobada

Farem doble via, finalment: una part de l’equip i de l’escola serà en la Trobada de l’Horta Sud, que ens correspon a la nostra escola, i l’altra part serà a València, manifestant-se en favor de la llibertat, d’expressió, de mitjans, de mínims per sobreviure a la vergonya social i moral del pp.
Quan Acció Cultural va decidir el dia que enguany reivindicaríem els drets dels valencians, a més dels drets humans (el PP avui també tancaria Hessel i el seu clam ‘Indigneu-vos‘), GUAIX ja havia concertat la data amb les escoles i l’ajuntament organitzador, Silla. Així que ens reivindicarem doblement: ja sabem quin serà el clam a València, però també anirà bé que els tallers de les Trobades on s’aplega gent que, d’una altra manera, no veuria què passa, ni què passa per davant el seu nas, puga endevinar una altrarelaitat i una nova reivindicació escolar. Amb el tall de TV3, l’escola ha sigut qui més n’ha perdut, sens dubte. Ara tenim una doble oportunitat de comunicar i manifestar, com a ciutadans i com a escola, què passa a València. Nosaltres, per exemple, ja hem pensat d’organitzar un taller amb un aparell de TV. En realitat, només li queda la carcassa de fusta i plàstic, perquè la resta és completament buida, com a moltes televisions del món, i en concret la dels valencians del Sud, Canal 9, que és buida d’ètica professional i d’enteniment. Al taller mostrarem perquè som sense senyal, i deixarem que els xiquets que s’acosten expliquen, amb llibertat, què passa al món, que els preocupa o desitgen, què voldrien, sense haver de patir la censura ni l’opressió d’una llengua que sotmet una altra, d’uns polítics que en el segle XXI encara apaguen mitjans d’expressió, com a les dictadures. Serà divertit de comprovar què podem explicar-nos plegats, a través d’una TV sense males arts ni corrupcions, ni imputacions. Amb una carcassa, un esquelet d’aparell, una raspa de mitjà i prou. La resta, l’enteniment, l’haurem de posar cadascú de nosaltres.  1. Els infants, des de la netedat del seu pensament, de segur que ens expliquen quelcom més net i més pur. N’estme tips de corruptel·les, de corrupcions i de podrits polítics. És per mi i per ells (els infants, i pelmeu propi xiquet) que JA m’indigne. Indigneu-vos! Us fag el prec. Llegiu-vos el Hessel, potser res de nou, però dit d’una forma nova… Cada dia n’esem més farts. Ja va bé, hòstia!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Aquesta entrada s'ha publicat dins de mestres d'escola per adasi | Deixa un comentari. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent