Ulisses20

Bétera, el camp de túria

Un entre tants (2)

Per posar l’escola (l’escola en valencià s’entén), a primera divisió, hem d’assumir el repte de les noves tecnologies, no com una obligació, sinó com una eina de possibilitats enlluernadora i doblement eficaç. Si pensem atrapar els nostres xiquets amb el guix, les fotocòpies o els llibres de text, tornarem a perdre, aquest sí, un tren d’alta velocitat. Els altres que facen el que vulguen (no penseu que són ximples), però nosaltres ens hi hem d’abocar a morir…
Vet ací els sis objectius de la xarxa ‘Un entre tants‘, atrapats del bloc 400 Colps

1. La reflexió al voltant de l’ús o desús de les TIC a l’ensenyament. Possibilitar la valoració dels avantatges i desavantatges.

2. Generar propostes que puguen tenir capacitat reivindicativa a nivell de la introducció i l’ús de les TIC als centres. Cal continuar generant dinàmiques positives en aquest sentit.

3. Formar-nos com a usuaris competents en eines digitals, de manera que s’amplie la nostra competència educativa.

4. Elaborar materials de les diferents àrees curriculars, tot usant eines digitals, per tal de facilitar que el professorat puga desenvolupar la seua tasca en valencià.

5. Promoure discussió i debat capaç de trascendir a la societat, sense defugir la reflexió al voltant de qüestions ideològiques de fons.

6. Buscar i posar en funcionament estratègies per visibilitzar i dignificar el català com a llengua moderna i de cultura, servint-nos de l’entorn digital, a nivell de societat valenciana.

Post: sobre la pols als llibres, el romanticisme i aquells menjadors de paper que et trobes quan et cauen de la lleixa un grapat de quaderns oblidats no saps quants anys fa, què voleu? Internet ha vingut per quedar-se, que ja no s’entén el món sense. Esperem que l’escola no siga, de nou, l’última en assabentar-se’n. 



Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Aquesta entrada s'ha publicat dins de mestres d'escola per adasi | Deixa un comentari. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent