Ulisses20

Bétera, el camp de túria

La formació dels mestres és vital

lectura2017Avui s’han aplegat centenars de mestres a Alacant en una jornada de formació organitzada per la Conselleria d’educació, cultura, universitat i esport (per cert, caldria començar a pensar a desdoblar aquesta conselleria, per independitzar l’educació i la cultura —volem un referèndum, no?).

L’escola de mestres d’AKOEeduació (són nou cooperatives d’ensenyament) ha organitzat unes jornades per a febrer, convençuda de la necessitat i la gana de formació dels mestres, amb l’objectiu d’oferir un altre debat d’interés. De l’un costat, un dels convidats és Enric Queralt, que prepararà una conferència per orientar els mestres a aprendre a aprendre de la lectura a través de les pantalles. De fet, malgrat que els programes de primària i de secundària exigeixen que els alumnes siguen competents en aquestes lectures, n’hi ha molt poques escoles que s’hagen posat a treballar, sobretot per la desorientació tecnològica de l’escola, i perquè els mestres no estan preparats per ensenyar com, com han de llegir els alumnes en pantalla, malgrat que la majoria de xiquets ja ho fan, sense cap guiatge ni orientació.

AKOE també ha convidat una mestra experta en posar a l’aula la pràctica de la lectura en pantalla, la mestra Coral Regí: “si els xiquets ja llegeixen en pantalla, com és que l’escola no sap com ensenyar-los?”. Potser per això llegeixen, no? O potser no ho fan com ho haurien d fer… O Potser l’escola no és tan imprescindible com es creu…

tarja_akoe_hivern_17_r

programaAKOE17El segon dia d’aquestes jornades d’hivern, Eduard Valory presentarà aqueix moviment sobre l’escola del Segle XXI que va ordint-se a Catalunya i que, en un principi, no van voler convidar a l’escola valenciana: ep, vosaltres mateix, sembla que van dir. Organitzeu-vos i tireu endavant. Com que des d’AKOE no volem perdre pistonada, hem convidat un dels promotors d’aquella dia, perquè ens explique què té de nou aquest moviment que ja aplega més de quatre-centes escoles. Naturalment, que hem llegit algunes coses a la contra, però els mestres valencians ens hem d’espavilar a veure què couen al nord, si és que l’experiment té tant d’interés. A més, hem convidat un parell d’escoles de primera línia perquè ens expliquen els detalls del seu treball en favor de la investigació, la tecnologia, i el debat pedagògic avui. Jordi Mussons i David Atzet són també dos mestres referents que baixen a València a compartir l’escola. Si encara no us heu reservat el 8 i el 9 de febrer a la vostra agenda, no feu tard: amb tres-cents mestres tanquem la matrícula, que val 15 euros. Què què!

Ací podeu fer la matrícula, mestres!

 



Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Aquesta entrada s'ha publicat dins de General, mestres d'escola per adasi | Deixa un comentari. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent