Ulisses20

Bétera, el camp de túria

Gaza, morir a l’escola

Cada dia milers d’articles, de mobilitzacions contra la guerra, contra aquesta en concret. Cada vegda l’horror és més gros, si és que l’horror és una goma flexible que puga estirar-se. Un miler llarg de morts, en la seua majoria xiquets, entre més civils innocents. El govern d’Israel ho justifica per la contínua amenaça de Hamàs, sens dubte més un destorb que no una amenaça, si ho comparem amb la grandària de resposta militar d’Israel. Els últims dies els atacs encara han sigut més subtils, més discriminats, contra hospitals i escoles, que és on sembla que hi ha més perill, que sembla que és on es guarden les armes de destrucció dels palestins: els xiquets i els malalts són l’amenaça, pel que sembla. S’hi afegeix l’impediment que cap periodista no puga descriure què passa, fins i tot s’impedeix que arribe l’ajuda, que es puga atendre tants ferits. Bé, diuen els altres, és la guerra. A la guerra hi ha innocents que moren, amb l’única excusa que ‘és la guerra, i a la guerra sempre paguen els innocents, sobretot els innocents.’
Al segle XXI, no es casual que les bombes caiguen repetidament a l’escola, a l’hospital. Sobretot si parlem d’un país que inverteix amb desmesura en armament ben tecnificat. Morir a l’escola, mentre fas llengua, o art, o parles de valors ha d’ésser l’horror, el despropòsit. Els alumnes i els mestres són herois sens dubte. Aquells sí. Ara mateix són herois morts. Per voluntat d’un país poderós militarment, per voluntat d’una part d’una Franja assetjada, en el punt de mira de la mort i l’assassinat. Per la voluntat d’una política internacional incapaç, ineficaç, inepta.
Gaza és morir, a l’escola, a l’hospital, al carrer, a casa. Per voluntat de tantes circumstàncies. Per la ineficàcia humana. 1. La resposta és al bloc de Xaronet en Cartes per a qui les vullga llegir.

  No n’hi ha que fer cap bloqueig economic a Israel, doncs els més perjudicats serien, com sempre els més innocents.

  El que n’hi ha que fer és un bloqueig politic a Israel i mandats de les Nacions Unides en la direcció correcta i fer-los complir a l’Estat d’Israel.

  No és pot crear un estat palestí que ha esdevingut en un vertiable guetho-aparheid i en autentics camps concentració i refugiats palestins, acorralats i embotits sense gaire bé més sortida alternativa que militar amb Hamàs, què té les mans lligades i no pot fer més que de titere de la voluntat dels més poderosos.

  A base de fer-se amb les fons més importants de creació de riquesa del territori, d’anar arraconant a la població autòctona palestina en camps de refugiats per crear assentaments israelians de nouvinguts convertint-lo en un veritable genocidi gradual palestí.

  Per tant s’ha de crear un Estat Confederal versemblant al de Canadà on la capital conjunta siga Jerusalem.

   

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Aquesta entrada s'ha publicat dins de Sense categoria per adasi | Deixa un comentari. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent