El pp acaba de publicar el seu butlletí oficial, BOE, en el qual assegura que déu va crear l’home, ahir mateix dia 24 de febrer. No, no és que vulguen dir que ahir déu féu l’home, és que ho van publicar en el butlletí d’ahir, perquè ningú no ho oblide, que ja preparen uns quaderns de religió per a l’escola amb més perles o bombes. Com que no ho he llegit tot, sinó uns quants capítols solts que van apareixent a twitter, no sé si n’hi ha cap que diga d’on ve el Mono, però possiblement ja ho saben, això, que el Mono ve de l’anís de Badalona, o potser d’una costella de l’home… No, no, això de la costella és per a la dona, però aquest capítol del butlletí tampoc no l’he llegit. El primer, sí, aquell de l’home i la seua creació divina. Preparem-nos l’escola, que aquests volen morir-se matant, perquè n’arribaran de més grosses, que ja no caldrà fer les proves PISA, sinó les proves MISSA, que els alumnes ens agafen confessats, als mestres, i els inspectors que s’arromanguen que se’ls girarà feina per beneir-nos l’escola: feina en tenen a repartir hòsties, i vi dolç, com aquell vi de missa que es bevia un ascolà del meu poble i el rector li feia pegar voltes a l’altar, abans de dir la missa, no fos que a meitat d’ofici li caigueren els olis, o la coparra, que ells en diuen calze no en diuen coparra, i si l’ascolà no anava ert i recte, perquè havia llepat més del compte, el vi dolç, el mateix rector li arreava amb el cordó del sant Crist, el cordó que no era beneït, que beneit era ell, per haver agafat aquell pòtol del carrer, que pa llepaes i xuplaes ja es valia ell, des del confessionari, però això no té res a vore, de segur que no. El rector estava completament perdonat, malgrat les coses que no es podien contar, com ara això de tantes sotanes que es passaven el temps amb les llepaes i les xuplaes, mentre el papa va dient que fóra intolerable si es confirmés, però n’hi ha pocs castigats o tancats malgrat que de confirmats n’hi ha una gernació, per les coses que no es poden contar, així que més valdria enviar-los teletransportats a l’època de Ben-hur, i bescanviar-los per aquelles caretes de bons crestians que es menjaven els lleons, aquells sí bones persones, els lleons, i no aquests males ànimes que ara tindran feinada a l’escola, de nou, amb aquesta nova llei de la creació, i la filosofia del tocador, si és veritat que en ple segle XXI, cal dir des del butlletí que déu va crear l’home i no sé quantes burraes més, és una guerra contra la ciència, la raó,, la universitat, l’escola, i tants anys de coneixement.
No sabem si Europa ho sap, o l’OCDE, que és l’òrgan de preparar les proves de comunicació lingüística, en valencià castellà i angles, i les de matemàtica i ciències, que en aquest estat els miracles passen cada dia, com ara suportar una colla de polítics beguts, lladres i corruptes, que no hi ha ni pecat original ni de l’altre, que els faça dimitir de tant fracàs, desastre, o ruïna.
Li deixo l’enllaç del BOE:
http://www.boe.es/boe/dias/2015/02/24/pdfs/BOE-A-2015-1849.pdf
Jo també m’he quedat de pasta de moniato… Vull creure, però, que tot el que diu el plamfleto aquest del BOE fa referència a l’assignatura de “Religión católica”; i que les altres religions que ténen acords amb l’Estat també tinguin oportunitat de fer el seu corresponent curriculum per l’ensenyament… En qualsevol cas, tot en aquest pais és massa dubtós i sospitós. Començant per una més que supossada aconfesionalitat de l’Estat (ja ni cal sommiar en un Estat laic…) i continuant per un partit que s’anomena socialista i pro-laic, que desprès d’anys i panys d’estar governant amb majòries absolutes el que va fer en l’aspecte aquest de la relació de les Esglésies amb l’Estat va ser augmentar el diner que l’Estat aboca a fons perdut a l’Església catòlica apostòlica romana (mensualment, més de 13 milions d’euros. Obra i gràcia del darrer govern Zapatero). Quan el leader del PSOE (sr. Rubalcaba) li va demanar al sr. Rajoy (president del govern) que trenques el concordat amb l’Estat del Vaticà, el sr. Rajoy li va dir que d’això ni parlar-ne, que si no ho van fer ells al seu temps, a què venia ara demanar-li al PP quelcom que tindria d’haver fet el PSOE.
Jo com a cristià bíblic (i per tant no catòlic romà) sóc contrari a l’adoctrinament (tant el religiós com l’antireligiós) a l’ensenyament públic; però sóc partidari d’estudiar el fet religiós com a part integrant de la història i de la naturalesa humana.
Em molesta molt veure segons quines coses en els aspectes polítics i religiosos d’aquest pais. Potser el què uns (els polítics) i altres (l’Església catòlica romana) busquen soterradament sigui desprestigiar i tergiversar les Escriptures (amb la qual cosa s’intenta treure l’autoritat que com a Paraula de Déu ténen) i fer el què qüasi va aconseguir la dictadura franquista/nacionalcatòlica (totes dues façanes ben presents encara en la realitat del dia a dia): que ningú no vulgui ni sentir parlar d’alguna cosa relacionada amb el cristianisme, la fe, la espiritualitat o la religió… i ja no diguem de la Creació (la “verdadera” [com ens parla en diferents llocs l’Escriptura], no pas l’adulterada pel catolicisme romà)!
I el millor de la pel·lícula: que aquests temes siguin motiu de befa (producte de la imposició de la superstició per part dels poder polític [Franco, PSOE, PP, Vaticà] i del poder religiós [el catolicisme romà i totes les seves branques]). Això sí, cada dia creixen més els programes de tarot, vidències, horoscops, jocs d’atzar, “Grosses”… Que pot ser algú espera un mediàtic salvapatries globalitzador?
Atentament
Les altres religions?
Ara sí que esclato de riure… Les altres religions, que apareixen en l’ensenyament secundari, pràcticament no tindran cobertura. No siguis ingenu.
Ara que hi penso, devies fer broma, oi? Les altres religions… ja, ja! catxondo!
Em referia a les altres religions que ténen acords amb l’Estat (les Esglésies evangèliques federades a la FEREDE, els musulmans i els jueus) per a impartir l’assignatura de la religió específica. Actualment són ben poques les escoles i instituts on s’imparteixen aquestes assignatures, però d’haver-hi, n’hi han. Ara, amb la llei Wert, no sé si serà possible això; ho he demanat a la FAPAC i la callada ha estat la resposta.
Atentament
Feia broma, home…
Quan jo era jove, vaig estudiar un parell d’anys de religió a l’escola, que l’oferia com a optativa. I ho vaig fer perquè el programa em va semblar molt interessant, doncs no fèiem catequesi, ans hi estudiàrem història de les religions, des de les tres grans religions monoteistes fins a les religions orientals, com ara el budisme o el taoisme.
Ara, amb el programa dissenyat per la conferència episcopal, això serà impensable. O aquesta és la meva impressió.
Cordialment…