Ulisses20

Bétera, el camp de túria

Escola de mestres: preàmbul

L’escola de mestres naix amb la voluntat d’ajudar els mestres. D’ajudar-los a ser mestres, sobretot, amb ànima de mestres. A formar-los sense manies, ni romanços, ni pocions. Perquè volem defugir la coentor i l’excés de xarraires. L’excés d’un llenguatge carregós o confús, tan estès.

L’escola de mestres combina, no obstant, l’ensenyament i la cultura. Per això convidem músics, poetes, actors, que tenen productes de qualitat, per oferir als mestres l’admiració per l’art i l’expressió. Enguany hem convidat Borja Penalba i Francesc Anyó, que ens retornaran als mestres la poesia d’Estellés, el poeta de mà en mà.

L’escola de mestres també és un espai de debat i de presentació d’experiències d’escola: mestres i alumnes tenen la possibilitat de comunicar què fan, com ho fan, perquè se senten satisfets d’allò que fan i de com aprenen. Els mestres tenen l’oportunitat de parlar entre mestres sobre la vida a l’escola, els problemes, les polèmiques, les mancances, les vies i el futur.

L’escola de mestres no és un espai de queixa i de llàgrimes. Per això n’hi ha altres espais o fòrums. Ací venim a trobar preguntes, a elaborar converses, a projectar idees que, després, seran grans idees en la vostra escola. Ací venim a compartir què ens ha anat bé, que no cal fer que no funciona i què podem intercanviar-nos per aprendre millor.

L’escola de mestres té un cost elevat, perquè les coses no són gratuïtes, ni els ponents viuen del ‘cuento’, ni viatgen per compte d’altre, ni passen de l’aire. La seua investigació té un cost, de vegades un cost personal elevat, i en canvi els ponents ens passen la informació d’allò que estudien perquè els mestres puguem millorar la nostra feina.

L’escola de mestres torna a l’IES Benlliure, un espai públic que ens han cedit per oferir a tots els mestres que vulguen participar-hi, tres dies de treball intens, de participació i de treball col·laboratiu en favor d’una escola moderna i preparada per al segle XXI.

L’escola de mestres també és humor, rialla, i joia. Enguany hem convidat Pau Blanco perquè des-estresse els mestres. Una cassalla o un herbero també farien paper, però som a les acaballes el curs, fa calor, molta calor, i possiblement necessitem algú que se’n riga, no d’allò que fem, però sí de com entomem segons quines ximpleries que, al remat, tampoc no són d’allò gaire importants.

Comencen en vuit hores, aleshores en tindrem 72 de no parar un minut. Malgrat que cada dia tancarem al voltant de les dues i no començaren fins a les nou de l’endemà, però cada vesprada i cada nit valdrà per saber com de necessària és la formació dels mestres. Com és d’important que els mestres ens agafem la formació com una peça clau de l’escola nova.

Benvinguts

#escolademestres

 Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Aquesta entrada s'ha publicat dins de General per adasi | Deixa un comentari. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent