L’ateneu de Bétera organitza el tradicional sopar de la carabassa per potenciar els productes de proximitat, la defensa del camp valencià i les tradicionals receptes de cuina entre les quals, no fa gaire, hi havia com a ingredient principal la carabassa.
D’uns anys ençà, els organitzadors han replantejat el sopar convertint-lo en un concurs de cuina de lo alto, entre plats salats i dolços, i el guanyador principal viu del premi durant un any o més, no econòmicament, però sí pel prestigi que representa obtenir el diploma de Xef major de la carabassa entre ateneus i comarques valencianes.
Enguany el jurat també vindrà convidat a sopar, però la resta de mortals hauran d’aportar un valor afegit indiscutible i presencial: lloes en favor de la república dels valencians, distintius gros o daurats (no valdran papers esgrogueïts o de color dubtós), un esperit per la llibertat i la democràcia de ferro colat, i una aferrada història en favor del camp valencià: malgrat que, enguany, el moviment comercial per la taronja dibuixa un paisatge prometedor, sempre n’hi ha imprevistos que poden aigualir el Nadal o encara pitjor, el carnaval passat per un fred espaterrant.
A partir de les 20.30h la plaça del Mercat de Bétera acollirà l’encontre més carabassenc de la tardor, que malgrat el despertar feixista del camp de túria, apunta a ser fanal comarcal de llibertat i aplec d’esperits anàrquics. Benvinguts.
*La participació és oberta i lliure, si l’ànima és neta de falangistes o espècies encara menors. Per cert, com encara continuem sense senyal, la TV3 tampoc farà l’acte en directe, enguany tampoc no cal que us cardeu el monyo!