Ulisses20

Bétera, el camp de túria

El futur plurilingüe del nou conseller.

Diu José Ciscar (Josep, no. José), nou conseller d’educació de la Generalitat Valenciana, que el sistema educatiu del futur serà plurilingüe. Ho diu exclusivament en castellà, perquè ell, José, és com entén el plurilingüisme dels valencians: en exclusiu espanol. Per explicar-hoo millor, la Generatlitat valenciana envia un full a totes les escoles amb les paraules exactes del conseller, a escola valenciana també, i jo n’extrec un tros, literal que diu:

«Asimismo, el Conseller ha destacado que “el
gobierno de la
Generalitat es pionero en esta materia  (es refereix a la matèria del plurilingüisme) porque en el
año 98 ya decidió introducir una lengua extranjera a temprana edad. Y es que no
se puede entender un
sistema educativo
de calidad
sin no hay una preponderancia
máxima el conocimiento de lenguas
extranjeras sobre todo en el momento
actual”.

Xe, jo no he tocat res, però res de res. Ho he deixat talment com ho ha dit ell, José, i com ho han transcrit els redactors de l’Actualitat del Consell. I aquest parell de fulls ens han arribat avui via correu electrònic perqué totes les escoles del món valencià en fem un model plurilingüe. Sense excepció. 

Voleu dir que les cent trenta escoles que s’hi han apuntat de franc a l’engendre parit per Font de Mora –corrent i cagant llets, els llepons–, ara no pegaran a fugir espantades cames pegueu llongo! de tanta com n’ensenyaran de llengua i de llengües, aquests burros del cabeçó intel·ligent?

– José, p’arrancar a córrer!  1. està en perfecte bilingüe. En español per als nacionalistes (españols, s’entén) i en castellà per als regionalistes (també españols).

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Aquesta entrada s'ha publicat dins de males arts per adasi | Deixa un comentari. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent