Ulisses20

Bétera, el camp de túria

Contra els poetes, el PSOE crida visca la GC

He agafat un tros de frase de l’editorial d’avui de Vicent Partal, perquè jo encara era al camp, amb la motxilla penjada a l’esquena, arruixant els plantons del Brucar amb producte contra l’aranya i el caragol, i no me’n podia estar: sí, els iceta del món espanyol, el ministre marlaska, el sanchez castejon, i tota la companyia dolorosa del PSOE criden ‘Visca la Guàrdia Civil’, i diu Vicent, a l’editorial: «i jo pensava en el pobre i estimat García Lorca: ‘La Guardia Civil / avanza sembrando hogueras’… Recordes el poema, Miquel?»

Fotre jo em vaig allitar anit amb aqueixa idea mateix, i avui encara la tenia al cap, mentre feinejava amb la matabi: Garcia Lorca què hagués dit, si visqués, si justament aquests de la GC són qui el van assassinar, qui va assassinar tanta gent als masos valencians, gent bona i traquil·la i treballadora, aqueixos homes i dons mots als masos, i els poetes morts, assassinats per la GC, i pensava en les bombes a Joan Fuster i a Sanchis Guarner, i no podia estar-me’n que el límit que avui ha sobrepassat el PSOE és aqueix clam feixista, sí, feixista a seques, un cos militar que mai no ha acceptat sinó les seues normes i la seua llei, contra la llengua de les valencians, per exemple, o contra la llibertat dels valencians, o és que El PSC i el PSPV no ho recorden ara, l’acaçament, i aquest cos, aquest que ha liderat tantes accions contra la democràcia? Aquests de la GC es veuen amb cor de dir que, o som ells o som terroristes; aquests que han aplaudit que no s’investiguen els atemptats del 17A, el PSOE i la GC, aquests que van impedir d’investigar els atemptats als intel·lectuals valencians, que prohibeixen webs, o llibertats d’expressió, i va i aquests del PSOE obrin campanya destapant el flascó de les essències feixistes.

Sí, Garcia Lorca, i Machado, que eren poetes espanyols, però també Estellés o Espriu, o Riba, o Carner, n’anirien servits, d’un clam antisocialista que obri la veda a l’acaçament, al no-límit, a tot li val malgrat que sigues pacífic, si no ets del seus o penses d’una altra manera. Aqueixa és l’espanya que el PSOE vol i defensa en aquesta campanya: una porta oberta al feixisme de qualsevol color. Si és que això té color, merda.

Dante?, Lorca?, Fuster?, Tolstoi?, Homer? Milton? Shakespeare? Mandela?… No, el psoe prefereix visca la guàrdiacivil!Aquesta entrada s'ha publicat dins de General, RepúblicaValenciana per adasi | Deixa un comentari. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent