Ulisses20

Bétera, el camp de túria

Comunicat d’AC

Una societat que castiga i multa la cultura és una societat malalta, moralment esbiaxada. Encara més quan les multes són per castigar la cultura i provenen de governs triats democràticament, sí, però que fan abús d’atribucions per usura i males arts. Una associació cultural no és una colla de delinqüents, ni de lladregots, ni de creminals. Ni hem malafiat diners públics, ni hem contaminat el paisatge o l’Albufera, ni hem vingut a cremar-vos els boscos. Malgrat que no pensen com un voldria o tinguen idees contràries a la majoria, no hi ha excusa suficient ni raó per multar amb acarnissament. En una societat democràtica, normalitzada, el govern hauria de respectar els drets, els drets mínims. A València, en canvi, això no passa. Conjuntament amb Escola Valenciana, Acció Cultural del País Valencià és una de les Associacions culturals que més ha treballat per la llengua i la identitat dels valencians, amb més de quaranta anys d’història i de compromís pel país sencer. Vet ací la causa dels mals, i la raó que subjau per castigar-la amb aquesta desmesura.

COMUNICAT OFICIAL: 

El Govern valencià imposa com a data límit el 20 de març, per al pagament de 600.000 euros

 

 

El Govern valencià va iniciar el gener del 2007 un procés de persecució econòmica i política contra Acció Cultural del País Valencià (ACPV) amb l’objectiu de tancar les emissions de TV3 al País Valencià i castigar amb multes desproporcionades una associació cultural sense ànim de lucre. Tot i l’extraordinària desigualtat de forces, ACPV ha aconseguit mantenir la major part de la xarxa de repetidors en funcionament, però hi ha tres de precintats per la Generalitat (la Carrasqueta a l’Alacantí, Alginet a la Ribera Alta i Llosa de Ranes a la Costera) i els altres tres principals repetidors (Montdúver a la Safor, Perenxisa que cobreix la Ribera Baixa, l’Horta i els Camps de Morvedre i del Túria) i Bartolo (que cobreix les dues Planes) estan sotmesos a diferents procediments judicials impulsats pel mateix Govern amb la intenció d’intentar tancar-los. A més de l’amenaça sobre els repetidors que encara emeten el senyal de TV3 al País Valencià, el Govern valencià ha imposat a ACPV 3 multes per cadascun dels repetidors precintats. La primera, per un total de 126.943,90 EUROS, ja ha estat pagada per ACPV. Queden pendent de pagament dues multes de 300.000 euros cadascuna (que sumarien per tant 600.000 euros més els interessos meritats). ACPV va presentar recurs a les dues ordres de pagament, però la darrera Resolució de la Direcció General de Tributs de la Conselleria d’Hisenda de la Generalitat Valenciana ha posat fi als recursos de manera definitiva, i ha ens ha imposat la data del proper 20 de març com a límit per a fer efectiu el pagament del total de les dues multes pendents.  1. Sembla que el govern valencià necessita recaptar diners.

    I si al Principat ens en sobren per anar tiran-los entre el quatre gats de sempre, doncs els govern valencià sembla que els vulga arreplegar.

    De la multa Gürtel a la multa AC i tire per què en toca, a veure qui la posa més grossa.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Aquesta entrada s'ha publicat dins de males arts per adasi | Deixa un comentari. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent