Ulisses20

Bétera, el camp de túria

Publicat el 9 d'agost de 2015

Com és que encara no tenim televisió, els valencians?

1383674245_0Cada dia que passa que, en engegar la TV, remire aquells canals a veure si ja funcionen, però res. Res de res. No hi ha senyal ni esme per enviar un home, un de sol, a prémer el botó ‘play’, i tira-li vídeo i documental, i telenotícies a grapats, i festes d’agost d’ací i d’allà, i frontó i trinquet, i cinema, però tot en valencià, redéu, no vingueu ara amb xirlotaes, la llengua és lo primer, i després professionalitat. Jo no sóc periodista, ni documentalista, ni càmera, ni entrevistador, però en una setmana ja us hagués enllestit un programa complet i acurat per engegar la millor de les televisions, que per a veure això que tenim ara, tampoc calen gaire argalles, caguen la pena negra! Que ho feu massa complicat tot, i van passant els dies, les setmanes, i els valencians no veiem què passa, qui governa, ni com és que no en tanquen més, de corruptes del pp: solament amb un serial diari de corrupció pepera ompliria mitja graella: però sembla que tot són lleis, normes i decrets i en tot cas, nosaltres mateix ens fabriquem les dificultats, per tal de tenir desinformats els valencians, només els valencians: enlloc més no passa aquesta desferra d’incomunicació que ens filtren tot de cadenes espanoles i de l’opus… A sant de quina cosa paguem tanta incapacitat?

Que som nosaltres que governem, xa, a veure si es nota, que no passen vint-i-quatre hores més de desconnexió. Agafeu cinc periodistes bons (que n’hi havia), cinc càmeres, cinc tècnics, cinc realitzadors, cinc guionistes, cinc… fins a cent vint-i-cinc, per exemple, i engegueu demà mateix la llum, i si cal amb lumogàs, amb un ciri, però obriu la televisió dels valencians, fotre, no feu el cagueme, el beato ni el filiprim, prou de pixar-se damunt, o de cagar a la via, poseu argalles, i ganes, i voluntat, encara que no cobraren el primer mes, anirien de grat més de cinc-cents professionals a oferir-se demà mateix, si els ho demaneu. Si és més principal això que el pa, que el vi fins i tot, gairebé com l’aigua fresca a l’estiu… Encara que de manera provisional, voleu dir que xiscleu els dits i no es presenten aquests dos centenars que han estat cada setmana davant la Generalitat? Que no us ajudarien?, Que no s’espavilarien a fer programes de primera? Que no recordeu els últims dies de vida d’aquella televisió, que tenia un altre aire, més lliure, més democràtic, més comunicatiu?

Oh, quan la voluntat política és de ferro no hi ha barreres, ni excuses… La resta és torpesa, beator, maneres velles de fer política de tòpics, que és baixa qualitat, tan propera a la corrupció i a l’estupidesa. Que tampoc no demanem que envieu tot de becàries a parlar del temps o del sexe dels peregrins.

Senzillesa, honestedat, informació, entreteniment, cultura, educació… Si no cal gaire res més!

Caguenlhòstiaputa, quin és el botó que cal prémer, redell?  1. Pregunta (per separat) als líders dels partits que governen (o miren com governen, segons el cas) i a veure si t’ho aclareixen. Potser t’emportaràs una sorpresa i n’hi ha líder o lideresa que no vol tele, perquè ja va servit (o servida).

  2. No tindreu tele en valencià mentre les valencianes i els valencians votin forces polítiques espanyolistes, i això no es veu a venir en lustres. La ignorància política és enorme, és una evidència.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Aquesta entrada s'ha publicat dins de agost, General per adasi | Deixa un comentari. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent