Del porc hem passat a l’oca, una oca que algú portava fins i tot a l’apartament, quan estiuejava, no recorde el nom, però l’au dormia en un bressol de xiquet, que n’hi ha que són extravagants fins i tot per a endiumenjar els animals. De l’oca hem pegat cap a un gos, el primer que va tenir Empar, un dòber, al qual li van tallar les orelles, o repuntar, no ho sé, perquè segons ella era de pedigrí i havia d’anar afaitat d’orella a orella, i mentre tornaven, pare i filla, amb el cotxe, tot mirant-se el gos acabat d’orellar, van topar contra una tanca allà al Bassó, al barranc de l’Hortolà, just contra un cartell que deia ‘compte amb el gos’. No, que no és broma, que els va passar de veritat… No li ho digues a ta mare, va demanar el meu sogre.
-Xa, com és que heu tardat tant?
Després passem als gats i tornem als porcs: un porc que havien baixat al poble, uns amics del xic que es posava dret i feia més por que un ós dret i fet: ep, encà hi ha la dita fer més mal que un porc solt, en això mon pare sempre ha dit que domesticar un porc és lo més difícil, o és que n’heu vist gaires al circ, per això!
Van haver de pujar el porc amb una grua cap a casa… Paraula.
Total, que tenen raó, que no sabem quant de temps fa que no passa la cabra i l’escala pels quatre cantons, però alerta, que encà no hem acabat l’estiu.
En això que s’ha acabat l’arròs i hem passat al meló: com són de bons, enguany, els melons d’Alger i de tot l’any. Boníssims, i no gaire cars.
-Que per què no hem parlat dels conills?