Ulisses20

Bétera, el camp de túria

Publicat el 7 d'agost de 2013

Cants d’agost (el6)

A contracor, n’hi ha coses que no fan vacances. N’hi ha dissorts que són permanents, a consciència, que damunt no deixen fer vacances. El feixisme, per exemple, la ràbia, l’odi, que és en definitiva la sensació d’inferioritat, de poca traça, de primitiu, de succedani d’allò original. La violència exercida contra algú altre per raons de llengua o de vici o de xenofòbia, és aqueixa inferioritat manifesta de qui es pensa superior, però solament amb la força i l’agressió contra si mateix.
Els últims atacs violents contra la llengua en concerts, en casernes, o en controls rutinaris, són alliçonats per polítics amb responsabilitat, com és el cas d’en Bauzà, per citar-ne un dels centenars i milers de militants del seu partidet que no saben estar-ne sense… És clar que ells mai no s’han vist insultats d’aquella manera, ni han patit res de semblant, per la llengua. Ells són una puresa superior.
No s’imaginen en entrar en un espai comercial, o administratiu, o lúdic, que els pogueren atendre amb els majors dels respectes:

-Perdone, en aquest quiosc no tenim premsa en espanol.
-Ho sentim, en aquest ajuntament no atenem en espanol.
-Ho lamentem, ací no projectem cine en espanol.
-Quin greuge, en aquesta caserna no parlem espanol.
-Quina pena, no tenim cap medicament en espanol, en aquesta farmàcia.
-Ací no tenim cap TV en espanol, passeu-ho bé.
-Ca, dona, ací el notari no els podrà formalitzar cap protocol en espanol.
-No, aquest bar no té carta en espanol
-En aquesta església les misses són dites en valencià, per fe.
-Cal metge, la perruqueria, el veterinari, correus, el videoclub, la festa major, la missa, n’hi ha tants espais que encara ens planten cara, que no acabaríem ni sient independents.

No sé quants exemples d’això i d’allò afegiré demà, però per anar-me’n a dormir prompte, no seguiré prenent-los més temps. Bona nit.

Els senyors de la seguretat de l’Arena Sound, no saben que significa el topònim Borriana. Ni falta que els fa la decència, ni la dignitat… Potser pensen que Lamarc i Darwin són les noves incorporacions al Vilareal CF…, més enllà hi tenen bufes de pato i un sidral a recer del monyo. Tants anys de pp no són gratuïts.

Post_platja: malgrat això, no saber la llengua del país, nosaltres no els insultem, ni els obliguem, ni els escopim, ni els omplim de colps, ni els matem, que va, no fem sinó atendre’ls amb correcció i cura, parlen la llengua que parlen. Ves si no són berros els berros.Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Aquesta entrada s'ha publicat dins de agost per adasi | Deixa un comentari. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent