Ulisses20

Bétera, el camp de túria

Caixabanc versus Cajabanco

Avui mateix els telenotícies ensenyaven com s’adreça el president de la Caixa als seus, als directius, supose que vol dir, perquè la majoria de clients no acabàvem d’entendre per què ho feia en espanyol, exclusivament. El nom serà aquell, la Caixa, i ara mateix Caixabanc, però l’home renega de la llengua, i quan fa manifestacions que considera importants, ho fa contra la llengua del país. Vet ací la Caixa i la seua ideologia. No ha de ser suficient la llengua, ni a Barcelona, per l’Isidre ni per l’altre que tenia al costat que ara no recorde, però que feia broma d’uns comentaris que, ell, considerava pertinents per dir que el nom no canviava res: el caixer no canviarà, el director tampoc, ni la finestreta, no canviarà res, els clients no notaran cap canvi.», venia a dir. Home, sí, sí que canviaran moltes coses. Per exemple, que la llengua dels catalans no els és suficient ni necessària per explicar-nos tot això que ens volen explicar. Així que ja comencem a pensar-nos cap a on pegarem. Amb els nostres diners, naturalment. Amb ells, no. Segurament que no. 

Ja ho deia Pep Guia, que a València, la Caixa es deia Levante i Múrcia, que tot ho retolava en espanyol. Vet ací, els malparits, quin respecte i quina honestedat. I si són on són, i si han arribat on han arribat, aquests malparits de burgesos que reneguen de la llengua dels seus clients, bo i repetint què li va passar al tio Canya d’Al Tall, és perquè algú els ha portat durant molts anys fins ací.
Bancaixa va passar a dir-se Bancaja, no fa gaires anys. Caixabanc, potser que no trigue gaire. Malgrat que en el fons, en el moll de l’os, ells ja l’han fet, amb els nostres diners, un canvi de vergonya.    1. A l’endemà els pregunte com qui no està informat. I demane què hi havia passat, i què passava i l’adjunta al cap de l’oficina començà a fer-me l’explicació tècnica sobre la coberura del 8 %….i que si Europa, i tal….i que si la crisi…i tal i bla, bla, bla…i quan acaba li espete: 

    Ara te l’explicaré jo: fer desaparèixer xifres important de diners i sense avís previ no crec que siga molt legal. Els estalvis me’ls tenien reconvertits en actius de Critèria, a  petició meua, des fa anys…quan isqueren i de nous que hem anat trasvassant en eixa direcció al llarg del temps.
    I per un altre cantó…dir-li que vostès han reconbvertit en part La Caixa en banc perquè els españols anaven contra vostès directament. I perquè el 8 % de CORE  I NO EL 5 % COM FAN ALS BANCS?. Això és una espoliació més de les que ens fan, com els ha passat a Bancaixa i d’altres…però l’objectiu darrer dels españols era aquest…quan ha acabat li he preguntat: li convenç aquesta explicació? i la resposta d’ella ha esta QUE GENS NI MICA. SÉ QUE NO LI  HA AGRADAT PERÒ QUEDA DIT…i això era a València, la desmemoriada. No a Stockholm, la de la síndrome…que la protesta la faça un pelut no li donen gens d’importància però que un client amb un cert pes els toca el crostó. A fer la mà, tu !   

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Aquesta entrada s'ha publicat dins de General per adasi | Deixa un comentari. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent