Ulisses20

Bétera, el camp de túria

Albardeu el TC

Albardar és posar albardes a la bístia. Les albardes, ja ho sabeu, pengen a banda i banda del llom de l’ase; ‘burro’ només ho podem usar en sentit despectiu, quan parlem d’algú que obra irracionalment, sense raó, com ara el TC (en sentit figurat, naturalment).

El TC actua contra la democràcia; un exercici d’entrenament heretat del franquisme. Ací el franquisme ha perviscut durant anys, amb privilegis, subvencions, riqueses i patrimoni. Allò que va robar pel dret del colp militar, ho ha conservat i multiplicat, materialment i psicològica. Malgrat alguns canvis, pel que fa a la justícia les coses no han variat gaire: els jutges fan intervencions d’interpretació plenament franquista. Per una majoria de jutges i fiscals, el franquisme preval per damunt la democràcia. Preval la injustícia, si qui la practica és de la mateixa herència filofranquista. Els bancs, o les empreses d’energia, o les constructores grans, poden robar lliurement a discreció. No els passarà res. Poden robar davant el seu nas, el TC no actuarà. Ara, deixa de pagar uns quants mesos la hipoteca… Els bancs van robar-nos el que van voler durant la crisi. Els van salvar amb diners públics. Diners a fons perdut. Ves tu a demanar-los res a fons perdut… D’una altra manera no s’entén que la justícia no actue contra els corruptes del parlament que permeten segons quines lleis injustes. Que legislen injustament. Un partit que ha robat i roba a mans plenes, segons que expliquen els seues tresorers, com és que pot governar amb impunitat? Com és que no són tancats? A Europa fóra un impossible. Perquè ací, en una teòrica democràcia tan prima, perviu el franquisme. Cada colp més descarat.

Han fet una llei perquè no els puguem insultar, perquè no els pugues dir fillsdeputa o coses així. I en trauran una altra perquè no els puguem dir que els volem insultar. I encara una altra perquè no puguem pensar que els volem insultar. I una altra que evite que volem res. Però sobretot, els voldríem insultar.

Supose que no podrem ni dir que l’hauríem d’albardar, el TC, a tots i cadascun dels seus membres sense excepció.Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Aquesta entrada s'ha publicat dins de General per adasi | Deixa un comentari. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent