Ulisses20

Bétera, el camp de túria

A noltros ningú la mos fa!

Que no la mos pac!” de la rondaia En Joanet i es set missatges, d’En Jordi Des Racó.

És el que han d’haver pensat l’alcalde i els seus regidors, del PP en la seua majoria, des de Bétera. Naturalment, abans que no els hagueren multat, amb cinquanta-tres milions llargs, de les antigues pessetes, el Consell de Ministres.
Fa uns mesos vaig trencar-me unes quantes frases en una discussió: aquests del PP, enguany tenen un equipàs, m’asseguraven, i encara no havien afegit els assesors i els sobresous. Amb els assessors, l’equipàs l’han convertit en equiparro, segons que diuen al bar de més talent (l’índex de bars a Bétera supera qualsevol proporció Guinnes). N’hi ha que trauen la cansalada grossa, la magra, amb el que cobren d’assessors i amb el que cobren de pensió. Als veïns ens costa la broma un sac de garrofes, per barba. Perquè això de Bétera, amb l’alcalde al capdamunt de tot, és d’àlbum maga: algú els hauria d’haver dit, a l’equiparro, que actuar contra el medi, que construir en barranc o fer passar una carretera per terrenys particulars és anar contra la llei.
-Que no n’hi ha assessors, ni tècnics, ni alcalde, a Bétera?
La Confederació Hidrogràfica del Xúquer (quins gànguils, també) els ha espolsat la saviesa, la intel·ligència, als regidors del PP, als regidors d’Unió valenciana, i a aquell tòtil de can Nebot. Xe, ni el secretari no els ha sabut dir allò que és legal del que no ho és? Ni els tècnics en urbanisme? Ni els municipals? Ni les brigades?, Ni tants militants del PP, amb tot de savis que es reuneixen al bar de la cooperativa? Ni al bar del polisportiu, no n’hi havia sabuts? Que han caigut com una figa, damunt el fangar, els aucellots?
-N’hi ha que encara no saben que bufar no és mamar!

Però que no es preocupen, els veïns de Bétera (sobretot aquelles que els han votat, una colla tan llesta) perquè Nel i els seus, no cal traure encara els noms, se’n faran càrrec dels 321.00 euros de l’ala, per fer front a la multa… Llestos? Sabuts?, Home, com van a consentir que pague l’Ajuntament per una cosa il·legal que ells han decidit i promogut com qui la trau per pixar a la façana de l’Ajuntament. Això fóra prevaricació, corrupcionitis, frau, falsedat en l’acció, robatori de terrenys, usurpació!
A més, com que tenen molta honestedat, tota aquesta tropa de saberuts, ai!, pensen a dimitir plegats, tots junts, i posar a disposició dels veïns, càrrecs i prestacions, i sous, i cobraments a compte… Fins i tot, pensen tornar els escamarlancs que s’han fotut a can Civera, a compte d’aquella alfàbega ufana.

Serà per honor i per tenir-la llarga? Bons són, tots aquests cracs de l’equipàs… Sí, quin equiparro, a Bétera collons! 1. amb una Iniciativa Legislativa Popular en què qui la fa la paga, com diu Jordi des Racó:

  Els tres-cents mil moniatos cal que se’l paguen l’equip municipal al complet; inclosos càrrecs i funcionariat de confiança, de llurs butxaques pròpies, no de les de la caixa comuna de Bétera.
  Em recorda el cas aquell de Vilamarxant en que per a sufragar el partit (el valencià i l’español) van desviar uns 700 quilos en un PAI mitjançant una tapadora de SEDA, que de SA, no tenia NA. I palmen al TSJCV i qui paga i condemnen és a l’ajuntament i no l’agent urbanitzador, tapadora-corretjade transmissió, que ni se’n ressent.
  Conclusió: paga Maties. L’ajuntament de Vilamarxant. I entremig, telefonen des de carrer Gènova (Madrís/España) i diuen a l’advocat que se’l passaran per la pedra foguera i entrarà a llista negrota i serà perseguit a sol i ombra si no afluixa en la demanda judicial.

  I després diran que són els defensors de ‘lo valencià’ i manta gent se’ls creurà. Ells, el que són, són els venedors de ‘lo valencià’ a baix cost o regalat a la fastigosa España. (A) Llurs (putos) amos. D’on m’hauré tret jo, durant mesos, que aquest escolanets de macarra tenien un pensament propi i diferent dels españols ?

  La ILP pel ses, directament i doblegada.

       

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Aquesta entrada s'ha publicat dins de camp de túria per adasi | Deixa un comentari. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent