Ulisses20

Bétera, el camp de túria

Publicat el 11 de maig de 2008

La corrupció del pp (aigua4). Propietaris2

‘La reutilització d’aigua procedent de depuradores és practicament nul·la a la comarca. Cap empresa no reutilitza aigua residual. L’única activitat que en reutilitza és l’agricultura de regadiu, en un percentatge testimonial (menys de l’1% de les terres i de les explotacions agrícoles). Les depuradores aboquen l’aigua als barrancs o als cursos fluvials, de forma que són cabals no aprofitats. En conjunt, uns 9hm3 l’any són llançats gratuïtament.’ [L’aigua al Camp de Túria, Lluís del Romero Renau]

Ara bé, la gestió de les aigües residuals també és a mans privades, en una gran part. Malgrat que en el mapa de gestió EGEVASA explota les principals depuradores, no hi consten les depuradores d’urbanitzacions i polígons industrials, sobre les quals no n’hi ha cap inventari. Després de l’hegemonia d’EGEVASA, LUBASA destaca en la gestió a Nàquera i Serra. SEARSA, filial d’AGUAS de Barcelona, té la gestió de Sant Antoni per bé que també gestiona la depuradora del polígon més important del Camp de Túria, l’Oliveral, a Riba-roja, a través de la filial AQUAGEST.

Més que no els propietaris ara mateix de la gestió residual, destaca el secretisme, el percentatge d’aigües no depurades i, en el cas de les depurades, la nul·la utilització posterior.
Vet ací el caos, la política, l’abús, la incompetència i encara pitjors miracles sobre la gestió de l’aigua en aquesta comarca que, sens dubte, es mostra com un model de saber fer malament, ben malament, a la resta del país. Ara, els polítics del pp, que governen el 95% dels pobles del Camp de Túria, prou que reclamen ‘Agua para todos’, en aquesta guerra popular d’estirar més el braç que la mànega, però no hi posen remei a la seua gestió i irresponsabilitat per millorar l’ús i la gestió de la seua pròpia aixeta i la de milers de valencians. Perquè no els preocupa tant la millora pública o la racionalitat política com l’interés personal i la butxaca d’amics i familiars: la corrupció val per a tot, fóra millor lema.



Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Aquesta entrada s'ha publicat dins de camp de túria per adasi | Deixa un comentari. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent