Ulisses20

Bétera, el camp de túria

Insubmissió al Tribunal Suprem? (2)

Suprem, excels i diví (tres o més)

Allò suprem és superior a la resta. No hi ha res per damunt, gairebé es pot considerar celestial; ésser suprem és el déu, i aquest tribunal d’adjectiu gairebé infalible ha de sentir-se d’aqueixa manera divina, perquè res ni ningú no pot apel·lar, ni queixar-se, ni dir aqueixa boca: no poden dir ni mu, vaja, contra els divins.

Llavors, què passa si el poble, gairebé tot el poble, entén que la mesura del Tribunal suprem és poc lògica, diem-ne ‘gairebé ilògica’? Però diem-ne que encara és una hipòtesi, que un tribunal diví mai no pot tenir aqueix tipus de comportament, ilògic. Imaginem per un moment que els veïns d’aquell carrer i del carrer paral·lel, i els de la plaça i els del barri sencer, i encara els del barri veí, i els que són de la banda de música, i els municipals, i els que munten la parada del mercat, i els que treballen a l’escola, i els que anit van netejar de fem els carrers, i els funcionaris de l’ajuntament, i els regidors de l’ajuntament, els que governen i els de l’oposició, fins i tot els metges del centre de salut, els que són agafant el número, els malalts, i els que donen el número, també els que no són de poble però venen a treballar-hi, tots plegats, què passa si són contraris a la decisió del tribunal que representa que és diví, infalible, inapel·lable…? Què passa, si el poble sencer es nega a acatar l’odre dictada? Insubmissió, sí. Doncs que el mateix Tribunal és capaç de tancar el poble sencer, per rebel, per provocar el caos, l’anarquia i, sobretot, perquè llavors la democràcia que es pensen que defensen, els divins, comença a trontollar, i perquè no ho semble, que ells provoquen una tal sacsejada, dictaran l’hora suprema; caram, l’hora suprema fa molta por, fa gairebé tanta por com el tribunal suprem. Això sembla un joc, però no ho és, com una mort que vindrà a ser com la mort.
Quin fàstic, tot plegat. Però ja passa, ja passa més o menys quan es juga a fer de déu, de diví, de suprem.



Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Aquesta entrada s'ha publicat dins de Sense categoria per adasi | Deixa un comentari. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent