Llaor i glòria a les idees que fan escola

Centenars de persones del país han llegit avui alguns fragments del Llibre del Fets de Jaume I, rei conqueridor (aprofite per tornar a aconsellar la lectura d’Antoni Furió, de l’excels llibre publicat per Bromera). Aquesta resposta a la crida, de nou, és un goig que ja ningú no ens manllevarà. És un cant a les idees.
Potser que ens aconformem amb ben poc, dirà algú, més pragmàtic. Però la vida també és feta de goig, d’una màgia d’emoció i d’afecte. Aqueixa il·lusió que els homes necessiten per continuar endavant, sobretot quan saben que el seu sacrifici, la vida que fan, no és fàcil. El nostre propòsit és complex, no ve d’una vida fàcil, és d’una complexitat de terminis ben llargs, gairebé infinits, i per això és un propòsit esperançador.
És també per aquest esforç de cada dia, de catalans de vida noble, de valencians, mallorquins andorrans i altres, que paga la pena qualsevol proposta entusiasta, alliçonadora, que farceix aquest dissabte de febrer, tan especial, commemoratiu, dels valencians de Fraga a Maó, de Salses a Guardamar. Que escrivim d’un llibre, tots plegats, aquest dia, d’indrets tan llunyans i tan propers ja mereix el volteig de campanes del Miquelet.
A Vicent primer, i a tants blocaires entusiastes com ompliu de goig, de compromís, cada nit que us llegesc. Malgrat la peresa de respondre-vos, sé que hi sou, i tanta feina com farciu. Per no deixar-me’n cap és que no comence un cant de la nova topínimia que anem construint, a través dels blocs i de la nova tecnologia.
Llaor al rei conqueridor, llaor a la República sempre, al país, a la llengua, a tant de civisme d’aquesta força blocaire. Per la lectura també, pels Fets. Llaor i glòria aquest dissabte especial. Quina lliçó de rei i de mestre.

Aquesta entrada s'ha publicat dins de General per adasi. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.