Els valencians viuen els col·lapses amb resignació

Carretera local de Bétera al Baix-pas: doble sentit, cua de deu minuts per fer dos quilòmetres. Redona per agafar Baix-pas direcció Alacant. La direcció Barcelona ja va embussada tira-li quilòmetres. La velocitat és de metres per minut, de retenció als tres carrers. Autovia Ademús, embús quilomètirc, retencions. Cada matí, cada vesprada, festius, vespres, amb un perill afegit: no hi ha vorals, ni separacions, i si no es mata més gent, malgrat el carnet per punts, és perquè encara hi ha atzar i rutines. Ara la denúncia pública d’alguns mitjans alternatius sembla que tornarà a moure el cul d’uns quants responsables, poc, no us penseu, i a càrrec dels impostos que pagarem els de sempre. Agafe el riu, direcció a la mar, transit lent, embussos. Finalment velocitat zero, dia per altre. L’altre sentit és completament col·lapsat, cada dia hi ha col·lapse, també en direcció nord. La tornada és si fa no fa el mateix tràngol, cada dia. Les obres són abandonades, l’asfalt és provisional, de línies grogues, de males senyalitzacions, errònies. Cada pont de l’AVE, que destrossa l’Horta per dos camins diferents, val el que costarien cent escoles, cada un dels ponts, sense exagerar. El desastre és tan gros que donen per sentat que ja l’adobarà el temps, perquè el que és tècnics, enginyers o directors generals (em reserve els consellers), no en tenen ni idea. Per com van les obres, el trànsit, la desviació d’inversions, i els desastres a mig fer, no podem esperar que n’hi haja cap cervell que ho puga adobar, ni que tingueren recursos. Ara bé, ells ni immutar-se, tu, amb el gin, el vestit d’Armani o pitjor, les putetes, i tireu-li quitrà al circuït de la ciutat. La prostitució de luxe ja va triant des de quin balconet anirà llepant els ous més honorables, els dies de cursa, mentre la resta de l’any els valencians passen mitja vida col·lapsats a les carreteres que, tècnics i enginyers, projecten perquè uns quants calendaris bé que puguen ser llepats.

Aquesta entrada s'ha publicat dins de General per adasi. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.