Contra el feixisme i la seua didàctica

Què dirà demà l’escola, si finalment Rambla i Camps agredeixen la llengua de milers de valencians?
Com explicarem als xiquets que els governants valencians utilitzen la inquisició per prohibir-nos, per exemple, Doraemon, Hattori el Ninja o les Tres bessones?
Com farem entendre que els polítics de les Corts, en la seua majoria, no són bojos ni folls, però són en contra de la llengua que els joves aprenen a l?escola?
I si no són bojos, ni folls, ni destralers, què argumentarà el mestre per descriure que el President i el Conseller Primer prohibeixen solament canals de TV si s’expressen en la llengua dels valencians?
Què explicarem de Rambla i de Camps, els mestres, davant la perplexitat dels xiquets de l?escola?
Què direm als xiquets del valor d?uns polítics que a València estan més preocupats pels dibuixos que parlen català que no per remeiar aules prefabricades, escassesa de recursos o veritables problemes de convivència, que ells mateix atien i pregonen.
Si l?objectiu és fer didàctica feixista, bo i emmudint la llengua dels valencians, atacant un dels seus recursos més efectius, sense ni pensar amb els usuaris de l?escola?, què no haurem de dir els mestres, d?uns tals governants?
Què els direm que són, en Camps i en Rambla, als alumnes: al davant del govern valencià hi ha aquesta parella de prohoms que conviden la inquisició i els modos autoritaris perquè visiten la Carrasqueta. Aquests no són segurament Jaume I ni Na Violant d’Hongria malgrat que ho semble.
Quins valors defineixen els governants, si fomenten la barbàrie amb el mètode que el feixisme a Alemanya va usar contra mitjans i llibreries per atiar l?odi entre els seus: no contra la violència de gènere o contra la pederastia, no. Ells atien contra la cultura i contra la llengua.

No podem sinó resistir-nos als polítics, els mestres, i girar-los de cap per avall, com vam fer amb aquell borbó que va atemptar contra els valencians fa tres-cents anys i encara cueja la medicina.
Ves el paper que ens toca de fer, als mestres, perquè els xiquets puguen conèixer l’entranya d?alguns governants.

Aquesta entrada s'ha publicat dins de General per adasi. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.