València suspén, que no passa de l?insuficient

En alguns dels àmbits avaluats, la nota és Molt deficient. Ho diu l?estudi fet per Eurocambres que El Punt del País Valencià va publicar el passat 4 de novembre. ?Lluny d?Europa? és el titular, i la Institució que ens avalua no és una associació d’afeccionats o una colla de toreros bombers; Eurocambres aplega més de 19 milions d?empreses i 2.000 cambres de comerç d’Europa. Poca broma, doncs, amb com ens deixa als valencians l?examen, els resultats del qual sembla que no han pogut manipular ni les estrelles mediàtiques de canal 9. També és veritat que ací, al millor terrari del món, ningú no n?ha parlat. Ens deixen tan malparits, els resultats, que ni l?oposició no s?atreveix a posar-hi cullerada, per si també n?ix escaldada i plomada.
Les regions europees que examina l?estudi són 268, i en la majoria d?àmbits estudiats, València és de les més endarrerides: pel que sembla, l?opereta, el palau de les arts, el teatre, el cinema, i tota la convidada d?actes de cartró-pedra, no són suficient per amanyagar la realitat quan les dades són fetes per institucions serioses. Sí, potser que tenim copa de vela i copa de cotxes veloços, però allà on hem de fer forat, som una merda damunt d’un plat, almenys si ens comparen amb la resta de regions europees: perquè ser-ne la 137 en creació de riquesa, la 132 en ocupació, la 85 en inversió en ensenyament, la 160 en I+D, o la 167 en l?ús de noves tecnologies, despulla la realitat valenciana davant Europa. Fins i tot davant un cervell de canari groguilló, que és el que demostren alguns quan es deixen enganyar per Camps i per Rita. Els valencians anem Endarrerits, i el que és pitjor, amb una perspectiva a curt termini de no millorar gens ni poc la situació.
Ja pot eixir el portaveu Rambla a dir que les preguntes de l?examen eren difícils, que no deixaven copiar, o que Europa ens té antema: València suspén, de vegades amb un tres pelat. Però, què faran els nostres representants polítics, el govern i la tropa de centenars d?assessors contractats per governar la vela llatina de país que volem ser?, no res. Anar a veure el Sorolla i les tòpiques escenes espanyoles de gegantines proporcions, fins i tot de nit, que després el gin i la titola ha de desbravar l?esforç d?un estudi tan revelador.

Aquesta entrada s'ha publicat dins de General per adasi. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.