Mails per a Hipàtia

El bloc personal de Vicent Partal

A Menorca, amb Saramago de veí

He passat el cap de setmana a Menorca. Havia de participar en una xerrada organitzada pel PSM i hem aprofitat per a quedar-nos tot el cap de setmana. Cap de setmana, per cert, ben ple d’activitats a l’illa. Entre altres una conferència de José Saramago, que s’allotjava al mateix hotel.
Vam coincidir amb el conseller de cultura del govern menorquí i aquest ens va presentar. No li vaig explicar, però, una anècdota deliciosa que em va passar a Lisboa.
Un dia vaig visitar el Diari de Notícias, la gran institució periodística lisboeta. Saramago n’havia estat director durant l’època de la revolució i pel que es veu no havia deixat massa bon sabor de boca. Tot i això, en arribar a la sala noble del diari, vaig veure que hi havia un quadre enorme de Saramago presidint l’habitació. Vist tot el que m’havien dit d’ell abans vaig expressar la meua sorpresa per la presència de la tela. I la resposta va ser demolidora: “d’ací uns anys ningú no recordarà que va ser un mal director d’aquest diari però tothom recordarà que un Premi Nobel va ser director del Diario de Notícias”.
Ho conte tal i com va passar.

Publicat dins de Sense categoria | Deixa un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.