MARCÚS

(@marcroca)

30 d'octubre de 2005
3 comentaris

No et quedis amb la façana, entra i aprofundeix.


Temàtica: Cultura.

Carrer Balmes de Barcelona. En una llibreria davant de la Universitat de Barcelona. Dos detalls m’han fet exercitar les neurones.


A l’aparador, el còmic de l’Astèrix "El cel s’ens cau al damunt" -semblava que s’havia de convertir en un exemplar de col·leccionista i, resulta que encara no l’han tret de les llibreries-. La pela és la pela! Visca la reflexió, morin els reflexius (els verbs)!

Si m’hagués quedat aquí, amb la façana, el panorama hagués estat desolador. Per tant, i per sort, he entrat. I, què m’he trobat? Doncs, al costat dels apartats de llibres sobre psicologia, història, informàtica, etc… ni més ni menys que un apartat de títol "Països Catalans". La meva sorpresa ha estat total i, alhora, esperançadora. Potser n’hi ha més, però, almenys jo, no ho havia vist mai a cap altra llibreria –aprofundiment-.

"Moraleja"moralitat en català?: No et quedis amb la façana, aprofundeix, a l’interior hi pots trobar esperança.

Salut i llibertat!
Marcús

Recordatori: OLLA DE GRILLS: bloc comunitari (obert a tothom) sobre temes polítics.


  1. És molt recent, per això no te la tradició i el fons històric en el País Valencià. Fet que ha generat de sempre rebuig social, inclòs la denominació familiarment de la llengua de valencià front al rebuig de català, que ha trobat pel mateix motiu quant no, una natural. Aquestes denominacions recents al País Valencià, llevat de una petita èlit que les ha assumit, han perjudicat la unitat de la llengua i una certa unitat natural dels Països que la componen. Per què és Països que la parlem no m’os val copiar models al.lines i per sortir de l’opressió haverem de hagut de triar models més oberts, amb més tradició històrica i més plurals des del punt de vista de les denominacions. A pocs entenedors, paraules sobren. I si no ves a veure el que a passat en la Septimània al voler fer fora el Llenguadoc-Rossellò.

  2. Seria que la classe politica catalana cedira a les pressions del xantatge mediàtic del interesos particulars i electorals del PP, en volta de aconseguir un bon Estatut com un instrument adient per al Principat de Catalunya.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!