En falten 15 i en tenim prou

Vilaweb publica l?enquesta del CIS [quins uns, també], i ja tenim el desànim i el desconsol instal·lat en l?aviram de gran part del corral. Més encara, si el sogre major del pp, ara professor ianqui, de garsa llarga, es posa a dir que ell, el que és beure, ni que conduesca li ho prohibeix ningú, i el gendre [agraciat de mena], també és darrere l?invent del circuit de mafiosos, gànsters i bevedors? Significa que hem començat el matí a desgrat, amb un desfici de no parar. Tranquil·litat, que ens queda molt de ciri. Que ja sabíem que no serà fàcil, que caldrà mobilitzar tot el nacionalisme i l?esquerra, fins i tot els descreguts, els derrotistes i els sabuts que tornen del purgatori.
Hi ha altres indicis molt positius. Avui a l’escola era un no parar quiets: preparàvem i adobàvem caixes i pancartes per trobar-nos demà a Beniparrell, la gran festa de GUAIX, amb el Vicent Moreno i el Vicent Font, que aplegarà milers de persones a favor d?una escola i una llengua, sense vacil·lacions. Demà ho explique amb detall.
Encara a les dues, de matinada, acaba el primer concert de la Banda Primitiva de Llíria i Al Tall. En acabar, els músics de l?una i l?altra banda han tancat amb un aplaudiment sincer. I això que avui faltaven músics que no havien pogut assistir-hi. Aquest acte del 30 de juny, que ja ha començat a escampar-se comarca enllà, vol ser un aplec de molta gent, d?arreu del país, del nord i del sud, de les illes, amb representació d?àmbits diversos, de joves i de grans, perquè celebrem que 300 anys després del Decret de Nova Planta, que va afectar tota la Corona d?Aragó, continuem abrandant-nos pel país, per la llengua, per la gent que l?habita. Contra panxacontents, lladres i serps, hi ha arguments i un cami encetat que ja és imparable. De vui en quinze, els fem fora.

Quan torne amb el cotxe al poble, tot de carrers lluen cartells, pòsters, tires de cares i rostres de gent del poble que fan campanya. Ves, contra la caverna, la idiotesa, la mentida i l?abús, encara hi ha candidats a triar, per honrats i convençuts dels propis projectes. Quina pena que compromís pel país no haja pogut abastar una única llista local.

Aquesta entrada s'ha publicat dins de General per adasi. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.