Ulisses20

Bétera, el camp de túria

Policies, municipals o dels altres, pel feixisme!

L’amic i arquitecte Josep Blesa ha sigut atacat avui pels refills de la policia feixista de sempre. Ell ho denuncia, jo publique el seu afer al meu bloc i el feixisme continuarà viu i perdonavides. La policia, de qualsevol varietat o color, ens voldria al segle XV, o en presó, perquè de Drets Humans ningú no els en parla o els alliçona. La misèria és això, el feixisme consentit, una espanya de caspa i València llep’ant-los els mocs.

 

Excel·lentíssim batle de València, En Joan Ribó i Canut,

Sóc en Josep A. Blesa i Morante, ciutadà de València, amb número d’identitat 19.840.595

EXPOSE:

Que a les 09:32 eixia del portal de ma casa i he estat interpel·lat per una parella de la Policia Local aturada sobre la calçada del vèrtex periodista Azzati i Marquès de Sotelo, fora de la vorera amb llurs motos (des del lloc on s’interposa el quiosc que hi ha entre la seua posició i el portal de casa. Jo caminava sense gent al meu voltant, ni a 2m. Els policies m’han demanat d’acostar-me. Ho he fet. Han dit que em denunciarien “por no llevar mascarilla e ir fumando”, i jo els he respost: “…i això que penja de les orelles i tapa la meua barbeta, què és?
Possiblement, com la carasseta és de les negres de tela i jo vestia suèter negre de llana no s’han adonat que la duia. Tot seguit han al·legat que venia por la acera desde más allá de Bankia …quan els he replicat: “Impossible, perquè acabe d’eixir del portal de casa i vostès no podíem veure-ho des de la seua posició, ho impedeix visualment el quiosc de premsa, el telèfon públic i el quiosc de l’ONCE. Tot seguit, els he dit que duia pressa perquè havia de dur la dona a l’INCLIVA, Institut oncològic —ella pateix càncer de pulmó.
La meua dona ha telefonat un parell de vegades perquè tardava —perquè no es fatigue jo generalment la recullc a la porta de casa i la duc al Clínic on és l’institut esmentat. Quan els he respost en valencià, l’agent m’ha alçat el to de veu per intimidar-me o aterrir-me.
En el moment què parlava amb la dona pel mòbil, un dels agents s’acosta a l’altre li diu: “éste es de los que no se arrodillan ni doblegan”. Però jo sóc dòcil quan l’autoritat té raó i no fa ús abusiu i mentider de la seua condició. Encara més, en un tema social i col·lectiu com la COVID-19.

Transcric el que han escrit en majúscules en la denúncia: “PERSONA ANDANDO POR VÍA PÚBLICA FUMANDO SIN HACER USO DE MASCARILLA RODEADO DE GENTE SIN RESPETAR LA DISTANCIA ENTRE PERSONAS DE DOS METROS”. La denúncia diu que a 09:45 ha finalitzat l’Acta-denúncia.

Els agents són els números 22740 i 21524, encara que no es llig bé la numeració.
INFRACCIONS LLEUS marcat amb una X. 1. “Incumplimiento uso de mascarilla o uso inadecuado.”
Abans d’acabar, els he pregat d’escriure en la denúncia per a remarcar les falsedats que relataven i signar-la. Però els agents han posat l’excusa que “estamos en COVID y no puede tocar nuestros papeles ni firmar”. Després comprovaré, en l’apartat “LA PERSONA DENUNCIADA”, que han escrit: “no firma instancia sanitaria COVID-19, recibe copia”

 

SOL·LICITE:

1. Que deixen sense efecte aital Acta-denúncia, doncs no s’até a la realitat. Anava sol i no hi havia ningú proper a mi.
2. Els agents han faltat a la realitat: com a poc, la meua carasseta de gran format arribava fins al llavi inferior.
3. Jo m’he adreçat en valencià en tot moment. Perquè és el ciutadà qui diu l’idioma en què ens hem de relacionar l’administració i el ciutadà. Jo he triat el valencià, la llengua de València i els seus ciutadans formats i informats.
4. L’Acta-denuncia “ACTA INSPECCIÓN EN MATERIA DE PREVENCIÓN FRENTE A LA COVID-19”, és la D Núm. 112143, redactada íntegrament en castellà, i això que porta el segell de la Generalitat Valenciana.
5. M’ha semblat de poc “agents públics” que criden per tal d’acoquinar-me perquè deixés de parlar en valencià.
6. L’actitud dels agents m’ha semblat més d’uniformats verds forasters que de blaus valencians.
7. Igualment, que les administracions valencianes de la Batllia de València, la Conselleria de Justícia, Interior i Administració Pública i la Generalitat Valenciana, exercisca com a tals, no com a sucursals de poders forasters.

València, 1 de desembre de 2020

En Josep Blesa i Morante, ciutadà valencià.



Aquesta entrada s'ha publicat dins de General per adasi | Deixa un comentari. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent